-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somalio piratai paliko ukrainiečių laivą (atnaujinta 12.03 val.)

Somalio piratai jau palieka 33 tankus gabenantį ukrainiečių laivą „Fainą“, kurį buvo užgrobę rugsėjo mėnesį ir už kurį buvo sumokėta išpirka.
Laivas „Faina“
Piratų užgrobtas laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad piratams buvo sumokėta 3,2 mln. dolerių (8,6 mln. litų) išpirka.

Kaip praneša BBC, liudininkų teigimu, piratai paliko laivą.

Visi laivo įgulos nariai sveiki. Šiuo metu laivas, kurį saugo JAV karinis jūrų laivynas, yra pasirengęs plaukti į Kenijos Mombasos uostą.

15min.lt primena, kad Somalio piratai netoli savo šalies krantų „Fainą“ užgrobė praėjusių metų rugsėjo 25 d. Per piratų antpuolį laive buvo 17 Ukrainos, 3 Rusijos ir 1 Latvijos pilietis. Laivo kapitonas rusas Vladimiras Kolobkovas mirė nuo infarkto. „Faina“ gabeno 33 tankus T-72, granatsvaidžių, zenitinių įrenginių ir amunicijos, kuriuos Ukraina pardavė Kenijai.

Laivas priklauso Odesoje įsikūrusiai kompanijai „Tomeks“. Pagal dokumentus gabenta ginkluotė skirta Kenijos Vyriausybei, tačiau žiniasklaidoje buvo pasirodę teiginių, kad galutinis jos adresatas – Sudano sukilėliai. Kijevas ir Nairobis tokius gandus kategoriškai neigė.

Somalio valdžia dėl 15 metų šalyje trunkančio pilietinio karo nesugeba susidoroti su piratais. Jungtinių Tautų Organizacijos duomenimis, praėjusiais metais Somalio pakrantėse užfiksuota 120 jūros plėšikų antpuolių prieš prekinius laivus. Ekspertų vertinimu, metinės piratų pajamos iš nusikalstamo verslo – apie 150 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius