-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somalio piratai prie Omano krantų pagrobė Vokietijos laivą

Įtariami Somalio piratai užgrobė Vokietijai priklausantį prekinį laivą netoli Omano krantų, o tokia ataka pirmąkart surengta šios Persijos įlankos arabų valstybės teritoriniuose vandenyse, penktadienį pranešė NATO.
Piratai.
Vieni iš Somalio piratų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prekybos laivas „Charelle“ buvo užpultas už 60 jūrmylių (apie 110 kilometrų) į pietus nuo Omano pakrantės miesto Suro, sakė NATO kovos su piratais misiją prie Somalio krantų vykdančios Portugalijos karo laivo "Corte-Real" komandoras leitenantas Alexandre Fernandesas.

„Charelle“ dabar plaukia į pietvakarius nuo Somalio, – nurodė A.Fernandesas. – Tai pirmasis atvejis, kai ginkluotas apiplėšimas įvykdomas už įprastos piratų veikimo zonos ribų.“

Jie tikriausiai ieško kitų savo veiklos rajonų, kur patruliuotų mažiau karo laivų, pridūrė jis.

„Jie tikriausiai ieško kitų savo veiklos rajonų, kur patruliuotų mažiau karo laivų“, – pridūrė jis.

Portugalijos karinio laivyno karininkas sakė, kad Vokietijos laivas nepasiuntė nelaimės signalo, tačiau jo įgula pranešė, kad „Charelle“ buvo pagrobtas penktadienio popietę. Kol kas nežinoma, kiek įgulos narių yra laive ir iš kokių šalių jie yra kilę.

Pasak A.Fernandeso, su Antigvos ir Barbudos vėliava plaukiojantis laivas netrukus įplauks į tarptautinius vandenis, kur patruliuoja daug karo laivų. Tačiau karininkas pridūrė, kad mažai tikėtina, jog bus imtasi kokių nors veiksmų, galinčių suerzinti piratus ir sukelti pavojų pagrobtiems įgulos nariams.

Tarptautinio laivų registro „Lloyds“ duomenimis, pagrobtasis laivas priklauso laivybos kompanijai "Tarmstedt International".

Pasak Tarptautinio laivybos biuro šiemet prie Somalio krantų buvo užpulta daugiau laivų nei per visus 2008 metus: šiemet užregistruotos jau 132 atakos, o pernai – 111 atakų.

Tačiau sėkmė piratams šypsojosi mažiau nei praeitais metais: šiemet jiems pavyko užgrobti 29 laivus, o pernai buvo sėkmingos 42 atakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius