-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Somalyje per „al Shabaab“ mirtininko sprodintojo išpuolį žuvo gubernatorius

Somalio šiaurės rytiniame Puntlando regione vienas iš gubernatorių žuvo per mirtininko sprogdintojo ataką, už kurią atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „al Shabaab“, pirmadienį pranešė policija ir šaltiniai ligoninėse.
Somalio karys prie sudegusio automobilio
Išpuolis Somalyje/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Somalis

Nugalo provincijos vadovas Abdisalanas Hassanas Hersi mirė nuo patirtų sužalojimų netrukus po to, kai buvo skubiai nugabentas į ligoninę Gatovėje – Puntlando sostinėje, kur sekmadienį nugriaudėjo sprogimas.

„Gydytojai mėgino išgelbėti gubernatoriaus gyvybę, bet, deja, jis mirė nuo sužeidimų“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė Puntlando policijos pareigūnas Mohamedas Weli .

„Jis buvo kritinės būklės, kai buvo paguldytas į ligoninę“, – pridūrė jis.

Vienas šaltinis toje ligoninėje, pageidavęs likti anonimas, pranešė, jog gubernatorius mirė nepraėjus nė valandai nuo priėmimo į intensyvios priežiūros skyrių.

„Jis buvo sunkiai sužalotas per sprogdinimą ir turėjo menkas galimybes išlikti gyvam dėl tokių sužeidimų“, – AFP informavo šaltinis.

Per išpuolį taip pat nukentėjo buvęs policijos vadas ir vienas civilis, kurie gydomi toje pačioje įstaigoje, pirmadienį nurodė pareigūnai.

Keli liudininkai papasakojo, kaip užpuolikas pribėgo prie gubernatoriaus transporto priemonės ir detonavo mirtininko liemenę.

Islamistų kovotojų grupuotė „al Shabaab“, vykdanti kruviną sukilimą Somalyje, savo pareiškime prisiėmė atsakomybę už ataką.

Ši teroristų tinklo „al Qaeda“ atšaka buvo išvaryta iš Mogadišo 2011 metais ir prarado didžiąją dalį savo tvirtovių, tačiau tebekontroliuoja didelius kaimiškų vietovių ruožus.

Ekstremistai žada nuversti tarptautinės bendruomenės remiamą vyriausybę Mogadiše ir yra surengę daugybę išpuolių Somalio sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius