Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sportas ir politika: rusas turistas Turkijoje užmušė kroatus pasaulio čempionate palaikiusį ukrainietį

Ukrainietis Andrijus Sova per pasaulio futbolo čempionatą atostogavo Turkijoje. Nors Ukrainos rinktinė į varžybas nepateko, vyras, stebėjęs ketvirtfinalio susitikimą tarp Kroatijos ir Rusijos, garsiai palaikė kroatus. Ir sumokėjo savo gyvybe – jį užpuolė įsiutęs rusas, skelbia turkų naujienų agentūra „Demirören“.
Ukrainietį A.Sovą (apačioje kairėje) Alanijoje mirtinai sumušęs rusas buvo sulaikytas
Ukrainietį A.Sovą (apačioje kairėje) Alanijoje mirtinai sumušęs rusas buvo sulaikytas / „Facebook“ nuotr.

Kroatijos ir Rusijos rinktinių rungtynės vyko dar liepos 7 dienos vakarą, o jas grupė turistų stebėjo ir Turkijos kurorte Alanijoje. Čia kasmet vyksta daugybė pigių atostogų mėgėjų iš Rytų Europos.

A.Sova nusprendė garsiai pasidžiaugti Kroatijos rinktinės įvarčiu į rusų – žinia, Rusija aneksavo Krymą ir užėmė dalį Donbaso. Bet tuomet sureagavo kitas turistas – iš Rusijos.

Pastarasis iš pradžių ėmė tiesiog karštai ginčytis su ukrainiečiu, bet kivirčas greitai virto muštynėmis. Rusas rankomis ir kojomis taip sumušė A.Sovą, kad šį teko skubiai paguldyti į ligoninę – vyro gyvybė po savaitės užgeso.

Vietos policijos pajėgos sulaikė A.Sovą sumušusį Rusijos pilietį. Tiesa, Alanijos baudžiamasis teismas iš pradžių nurodė nuteisti vyrą tik lygtinai, taip pat – uždraudė jam palikti Turkiją. Rusas atsidūrė laisvėje.

Vis dėlto prokurorai netrukus užginčijo tokį sprendimą ir Rusijos pilietis šį pirmadienį buvo vėl sulaikytas. Šįkart teismas jau nurodė jį suimti.

Kroatijos ir Rusijos rinktinių kova pasaulio čempionato ketvirtfinalyje baigėsi lygiosiomis 2:2, o baudinių serijoje triumfavo kroatai, kurie vėliau prasibrovė ir į finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius