-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 30 /11:32

Sprogimai Volgograde varo gyventojus į neviltį: žmonės bijo naudotis troleibusais, trūkinėja mobilusis ryšys

Antrą dieną iš eilės pietų Rusijos miestą Volgogradą drebinantys sprogimai sėja paniką ir baimę.
Galingo sprogimo suniokotas troleibusas Volgograde
Galingo sprogimo suniokotas troleibusas Volgograde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susiję: Sprogimo geležinkelio stotyje metu sekmadienį žuvo 16 žmonių, 50 sužeista

Susiję: Pirmadienio rytą užtaisas sprogo Volgogrado troleibuse, žuvo 17 žmonių

Liudininkų, išgyvenusių nelaimę ir savo akimis mačiusių žūstančius tautiečius pasakojimai – kaip iš siaubo filmo.

Jie vienbalsiai tvirtina, kad Volgogrado gyventojai dabar bijo naudotis troleibusais ir tramvajais – mieliau išlipa ir eina pėstute.

VIDEO: Sprogęs troleibusas Volgograde

„Aplink sprogusį troleibusą maždaug 200 metrų spinduliu stovi apsauga. Žmonės, panašūs į sprogmenų specialistus ir išminuotojus, kažko ieško troleibuso griuvėsiuose. Daugybė panikos apimtų žmonių bando prasibrauti ir gauti informacijos apie savo artimuosius, galimai važiavusius mirties troleibusu. Mieste – tikras transporto chaosas. Sprogimas įvyko šalia turgavietės. Daugybė žmonių, artėjant šventėms, važiavo į turgų pirkinių. Dabar visi vengia šios vietos. Paniką kelia ir nuolat trūkinėjantis mobilusis ryšys – žmonės negali vieni kitiems paskambinti“, – TV kanalui RT sakė liudininkė Anatolija Fiodorova.

Daugybė panikos apimtų žmonių bando prasibrauti ir gauti informacijos apie savo artimuosius, galimai važiavusius mirties troleibusu.

„Baisu. Visi lipa lauk iš autobusų ir tramvajų, mieliau eina savomis kojomis. Gyvenu vos už 200 metrų nuo tos vietos, kur sprogo troleibusas. Paprastai rytais troleibusai būna sausakimši. Bet dabar situacija pasikeitė“, – pasakojo Volgogrado gyventojas Sergejus Stukanovas.

„Jau antrą dieną mes žūstame. Vienintelis išsigelbėjimas – eiti pėstute“, – cituojamas dar vienas liudininkas.

„Iš pradžių išgirdome garsų pliaukštelėjimą. Iškart po to – sprogimas! Visa gatvė paskendo dūmuose. Panašu, kad žmonės, ištikti šoko, iš pradžių net nesuprato, kas įvyko. Tik tuomet, kai, prasisklaidžius dūmams, išvydome deformuotus troleibuso griaučius ir žuvusių kūnus, apėmė siaubas“, – dalijasi prisiminimais Polina.

Terorizmas per šventes – įprasta taktika

TV kanalo „Rossija 24“ žurnalistas Denisas Bušujevas iš įvykio vietos pasakojo: „Akivaizdu, kad sprogmuo buvo padėtas pačiame troleibuso centre. Todėl jis taip smarkiai suniokotas, o žuvusių kūnai liko viduje, jų neišsviedė sprogimo banga. Siaubingas degėsių kvapas, apdegę kūnai, parako smarvė...“.

„Vesti Volgograd“ korespondentas Maksimas Achmetovas tvirtina, kad sprogimas buvo girdimas net už kelių kilometrų. „Vaizdai – siaubingi. Ant sniego – kraujas. Skubiai evakuojami sužeistieji. Stengiamasi išlaikyti ramybę, eismas paralyžiuotas“, – pasakojo žurnalistas. Jis pridūrė, kad milicija prašo žmonių nepulti į paniką, pasitelkti visas dvasios jėgas.

„Terorizmas per šventes – įprasta smogikų taktika, – sakė psichiatras-kriminalistas Michailas Vinogradovas, vadovaujantis Ekstremalių situacijų pagalbos centrui. – Panika ir bejėgiškumas – štai ko siekia teroristai. Mes turime atsilaikyti prieš juos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius