Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprogimas Maskvos dujotiekyje: vienas žmogus žuvo, trys sužeisti, apgadinti 83 automobiliai, išdaužyti namų langai

Šiaurinėje Maskvoje, Dmitrovo plento rajone, naujo dujotiekio linijoje nugriaudėjus sprogimui žuvo žmogus, trys sužeisti, apgadinti 83 automobiliai, išdaužyti namų langų stiklai.
Langai po dujų sprogimo
Langai po dujų sprogimo / 1-ojo kanalo stopkadras
Temos: 2 Sprogimas Maskva

Pirmadienio rytą šiaurinę Maskvą sukrėtė stiprus sprogimas. Naujoje dujotiekio linijoje sprogo 80 cm skersmens vamzdis.

Tiesa, nuo pat tyrimo pradžios „Mosgaz“ atstovai neigia, kad sprogo dujos. Jų teigimu, vamzdžiuose per bandymus negalėjo būti dujų, tik suspaustas oras.

Kaip pranešė oficialus Maskvos savivaldos atstovas, apie 9 val. ryto Maskvos laiku įmonės „Gazteplostroj“ darbų vykdytojas suspaustu oru tikrino naujo vamzdžio sandarumą prie 64-ojo namo. Jame neturėjo būti dujų, tad ši operacija nekėlė ypatingo pavojaus. Tačiau 10.45 val. nugriaudėjo sprogimas. Įmonės brigadininkas buvo sunkiai sužeistas, o atsitiktinis praeivis žuvo iškart.

Vėliau nustatyta, kad žmogų užmušė nuo pastato krisdamas reklaminis skydas.

Iš viso į skirtingas miesto ligonines po sprogimo pristatyti trys sužeisti vyrai. Du iš jų (41 ir 57 metų) sužeisti itin sunkiai, sutrenktos smegenys.

Nuo skeveldrų ir akmenų smarkiai apdaužyti 83 automobiliai, išbyrėjo ar net sulaužyti su rėmais 15-os butų langai. Vos nenukrito du suaižėję balkonai.

Sprogimo epicentre atsivėrė 2,5 metro gylio ir 5,5 skersmens duobė.

Portalas Life news pateikia daugiau informacijos: neva sprogimo metu buvo sužeistas Rusijos saugumietis papulkininkis Jevgenijus Čistiakovas.  Jo būklė itin sunki.

Pirminiais duomenimis, bandant naujųjų vamzdžių atsparumą 12 atmosferų suspaustu oru, neatlaikė sklendė arba siūlė. Sprogus vamzdžiui į orą pakilo asfalto, grunto bei betono gabalų ir pridarė daug bėdos.

Sprogimas nugriovė net netoliese esančią autobusų stotelę. Akivaizdu, kad ir kokia būtų sprogimo priežastis, bus iškeltas kaltinimas dėl „darbų saugos reikalavimų nesilaikymo“, teigia teisėsaugos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius