-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 19 /10:49

Sprogimas prie Kabulo universiteto užmušė mažiausiai šešis žmones

Afganistano sostinėje mažiausiai šeši žmonės žuvo ir dar 27 buvo sužeisti penktadienį sprogus galingai bombai prie Kabulo universiteto pastato, pranešė pareigūnai.
Afganistano karys prie išpuolio vietos
Afganistano karys prie išpuolio vietos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimas anksti ryte nugriaudėjo prie Kabulo universiteto pietinio įėjimo, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnybos pareigūnas. Per ataką sudegė du automobiliai, bet kol kas neaišku, ar išpuolį įvykdė mirtininkas, ar bomba buvo detonuota per atstumą, sakė Kabulo policijos atstovas Ferdousas Faramarzas.

Minėtas VRM pareigūnas anksčiau sakė, sprogimo priežastis buvo limpamoji bomba. Kabule nusikaltėliai ir kovotojai neretai pritvirtina sprogmenų prie savo taikinių automobilių.

„Šeši žmonės tapo kankiniais, dar 27 buvo sužeisti per šiandienos sprogimą Kabule“, – per „Twitter“ paskelbė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wahidullah Mayaras.

Pasak jo, visi sužeistieji buvo išvežti į ligoninę.

Universiteto komplekse yra keli bendrabučiai, kur daug studentų gyvena ir vasarą, lankydami paskaitas ir vykdydami tyrimus.

Penktadienis Afganistane yra savaitgalio pradžia, bet Kabulo universiteto ekonomikos profesorius Massoudas, kaip ir daugelis kitų afganistaniečių turintis tik vieną vardą, sakė, kad sprogimas driokstelėjo vykstant teisininkų egzaminui, kuriuos laikė norintys tapti teisėjais.

Kol kas neaišku, ar atakos taikinys buvo šie teisininkai. Pastaraisiais mėnesiais buvo suimti mažiausiai du Kabulo universiteto profesoriai, įtarti ryšiais su Afganistane veikiančia džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) grupuote, o praeitais metais šalia šios aukštojo mokslo įstaigos buvo aptiktas grafitis, skelbiantis „Tegyvuoja „Daesh“.

„Daesh“ yra IS arabiškas akronimas.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas sakė, kad jam nežinomas talibų kovotojų ryšys su penktadienio ataka.

Smarkiai militarizuota Afganistano sostinė išlieka vienas pagrindinių taikinių tiek Talibanui, tiek „Islamo valstybės“ grupuotei. Abi grupuotės reguliariai surengia niokojančių atakų prieš Afganistano pajėgas, vyriausybės pareigūnus ir šiitų mažumą, per kurias dažnai žūva arba būna sužeidžiama civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius