Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sprogimų banga Irake nusinešė 39 žmonių gyvybes (nuotraukos)

Irake pirmadienį per virtinę kruvinų sprogdinimų, kurie buvo surengti šalia neramaus šiaurinio Mosulo miesto ir sostinėje Bagdade, žuvo mažiausiai 39 žmonės ir dar daugiau nei 200 buvo sužeisti, pranešė policija.
Keturi sprogimai nusinešė dešimčių žmonių gyvybes
Sprogimai Irake / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Irakas

Kruviniausias išpuolis buvo įvykdytas apyaušriu Chaznos kaime, esančiame į rytus nuo Mosulo. Čia sprogus dviem užminuotiems sunkvežimiams žuvo 23 žmonės ir dar 138 buvo sužeisti. Per sprogimus šiame kaime, kuriame įsikūrę mažos šabakų bendruomenės nariai, sugriuvo 35 namai.

Šabakų bendruomenei priklauso maždaug 30 tūkst. žmonių, kurie gyvena 35 kaimuose Ninevės provincijoje. Nemažai šios bendruomenės narių, kurių tikėjime yra islamo, krikščionybės ir kitų religijų elementų, nori, kad jų gyvenamos teritorijos priklausytų autonominiam kurdų regionui Irako šiaurėje.

Pastaraisiais mėnesiais smurto mastas Irake smarkiai mažėjo, bet išpuoliai Mosule tebėra dažni. JAV pajėgų vadai šį miestą vadina paskutiniu gyvenamojoje vietovėje esančiu tarptautinio kovotojų tinklo „Al Qaeda“ šalininkų bastionu.

Šiame antrajame pagal dydį Irako mieste gyvena apie 1,6 mln. žmonių, daugiausia sunitai – tiek arabai, tiek kurdai, tačiau jame taip pat įsikūrusios nemažos krikščionių ir turkmėnų šiitų bendruomenės.

Dar vienas kruvinas išpuolis pirmadienį sudrebino Bagdadą. Čia prie padienių darbininkų, kurie ankstyvą rytą rinkosi tikėdamiesi gauti darbo, sprogo dvi bombos, pranešė policija ir Vidaus reikalų ministerija.

Pirmoji bomba, kuri buvo paslėpta cemento maiše, sprogo Hai Amelo rajone sostinės vakaruose. Per šį sprogimą žuvo septyni ir buvo sužeisti 46 žmonės.

Antrasis išpuolis, per kurį buvo susprogdintas automobilis, įvykdytas Bagdado šiaurėje esančiame Šurta Arbaatos rajone. Čia žuvo devyni ir buvo sužeisti dar 36 žmonės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius