Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprogus karo laikų sviediniui netoli piramidžių Egipte, nukentėjo trys žmonės

Per sviedinio sprogimą balandžio 6 d. vakarą Egipte turistai nenukentėjo, pranešė turizmo bendrovės „TEZ Tour“ viešųjų ryšių direktorė Marina Makarkova.
Giza
Giza / „Scanpix“ nuotr.

„Trečiadienį po sprogimo ir ketvirtadienį kai kuriuose interneto tinklalapiuose pasirodė pranešimų apie sprogimą prie piramidžių ir tris nukentėjusiuosius. Atstumas nuo sprogimo iki piramidžių buvo gerokai sumažintas, o nukentėjusieji, kad būtų spalvingiau, tučtuojau buvo pavadinti narkotikų prekeiviais“, – sakė M.Makarkova agentūrai „Interfax“.

Ji pažymėjo, kad trečiadienio vakarą trys prekiautojai suvenyrais, būdami netoli Gizos, pastebėjo metalinį korpusą, išlindusį iš smėlio.

„Iš smalsumo ir norėdami galimai pasipelnyti jie pradėjo jį atkasinėti, ieškodami brangenybių. Po daugybės smūgių lazdomis į korpusą įtaisas suveikė ir sprogo, nukentėjusieji paguldyti į ligoninę“, – pranešė M.Makarkova.

Pasak jos, kur konkrečiai įvyko sprogimas, nepranešama.

„Turistų – nei grupių, nei pavienių – toje vietoje, kur įvyko sprogimas, niekada nebuvo, niekas iš poilsiautojų nenukentėjo“, – sakė M.Makarkova.

Pasak jos, teisėtvarkos darbuotojai, atvykę į įvykio vietą, teigia, kad sviedinys buvo likęs dykumoje nuo Antrojo pasaulinio karo.

„1939 m. Egiptas nutraukė diplomatinius santykius su Vokietija, ir 1942 m. Vokietijos kariuomenė rengė atakas Šiaurės Afrikoje Egipto kryptimi ir beveik priėjo Kairą. Taip pat anksčiau netoli Kairo bazavo savo kariuomenę Didžioji Britanija, taip kontroliuodama faktiškai savo sudarytą vyriausybę“, – sakė viešųjų ryšių direktorė.

„Prie pat piramidžių, kur nuolat budi policijos būriai ir kur per pastaruosius 200 metų iškasinėta beveik viskas, tris prekiautojus narkotikais, kasančius žemę lazdomis, įsivaizduoti sunku“, – pridūrė M.Makarkova.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius