-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lanka įsitraukė į diplomatinį ginčą su Rusija dėl sulaikyto lėktuvo

Šri Lankos pagrindinis oro uostas šeštadienį paneigė, kad šalies vyriausybė atsakinga už sprendimą sulaikyti vieną Rusijos oro bendrovės „Aeroflot“ lainerį, kai Maskva pareiškė diplomatinį protestą dėl šio žingsnio.
„Aeroflot“ lėktuvas
„Aeroflot“ lėktuvas / Vida Press nuotr.

Lėktuvas „Airbus A330“ ketvirtadienį buvo sulaikytas Bandaranaike tarptautiniame oro uoste ketvirtadienį, tą pačią dieną, kai jis atskrido iš Maskvos, sostinės Kolombo teismo nurodymu.

Skrydžio SU289 laineriui buvo uždrausta pakilti, kai jis ruošėsi grįžti į Rusijos sostinę su 191 keleiviu ir 13 įgulos narių.

Rusijos užsienio reikalų ministerija penktadienį iškvietė Šri Lankos vyriausiąjį pasiuntinį ir pareiškė jam „ryžtingą protestą“ dėl šio sulaikymo, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Tačiau Bandaranaike oro uostą prižiūrinti Oro uostų ir aviacijos tarnyba savo pranešime nurodė, kad ginčas yra „vien komercinio pobūdžio“ ir neturėtų būti siejamas su valstybės kišimusi.

Lėktuvas buvo sulaikytas Kolombo prekybos teismo sprendimu, reaguojant į skundą, pateiktą Airijos bendrovės „Celestial Aviation Trading 10 Ltd“.

Šį skundą teismas planuoja nagrinėti trečiadienį.

Šiuo metu lėktuvas laikomas Bandaranaike tarptautiniame oro uoste į šiaurę nuo Kolombo, o jo keleiviai apgyvendinti viešbučiuose.

„Aeroflot“ kovą sustabdė visus tarptautinius skrydžius dėl griežtų Vakarų sankcijų, įvestų Maskvai dėl karinės invazijos Ukrainoje. Vis dėlto balandį susisiekimas su Kolombu buvo atnaujintas.

Rusijos civilinės aviacijos valdyba rekomendavo oro bendrovėms, naudojančioms iš kitų šalių nuomojamus lainerius, sustabdyti tarptautinius skrydžius, kad orlaiviai nebūtų areštuoti.

Kol kas neaišku, ar SU289 lainerio sulaikymas yra kaip nors susijęs su šiomis sankcijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius