Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šri Lankos oro uoste sulaikytas keleivis su auksiniu nešuliu

Šri Lankos muitinės pareigūnai savaitgalį sulaikė į Indiją ketinusį skristi lėktuvo keleivį, bandžiusį nelegaliai prasivežti beveik vieną kilogramą aukso, kurį buvo paslėpęs savo tiesiojoje žarnoje.
Auksas / 123rf.com nuotr.
Auksas / Asociatyvinė nuotr.

Kolombo oro uosto išvykimo salėje sekmadienį pareigūnai atkreipė dėmesį į „įtartinai“ besielgiantį 45 metų Šri Lankos pilietį, informavo oro uosto atstovas Sunilas Jayaratne.

„Pareigūnams pastebėjus, kad vyras sunkiai vaikšto ir iš pažiūros kenčia skausmą, jis buvo pakviestas nuodugniam patikrinimui“, – nurodė atstovas.

S.Jayaratne: „Pareigūnams pastebėjus, kad vyras sunkiai vaikšto ir iš pažiūros kenčia skausmą, jis buvo pakviestas nuodugniam patikrinimui.“

Pasak jo, per patikrinimą paaiškėjo, kad keleivis slėpė auksą, susuktą į juodo plastiko skiautes.

Visą 4,5 mln. rupijų (25 tūkst. eurų) įvertintą 904 gramų aukso radinį sudarė septynios geltonojo aukso plytelės ir šešios grandinėlės.

Kontrabanda buvo konfiskuota, o keleiviui skirta 100 tūkst. rupijų bauda, sakė S.Jayaratne. Pasak jo, minėtas vyriškis buvo organizuoto kontrabandininkų tinklo kurjeris.

Iš Šri Lankos išvykstantiems keleiviams leidžiama gabenti tam tikrą kiekį asmeninių papuošalų. Importuoti brangiuosius metalus į salą taip pat leidžiama, bet už nedidelį muito mokestį.

Pasak S.Jayaratne, kontrabanda paprastai būna tik viena dalis nusikaltėlių sukurtose pinigų plovimo arba už narkotikus gautų pajamų perkėlimo schemose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius