-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

SSRS lyderio Leonido Brežnevo epocha buvo „didžiulis pliusas“, teigia Rusijos premjero Vladimiro Putino padėjėjas

Stagnacijos simboliu tapusi Sovietų Sąjungos lyderio Leonido Brežnevo epocha buvo „didžiulis pliusas“ Rusijai, trečiadienį pareiškė premjero Vladimiro Putino, kuris neseniai paskelbė sieksiantis grįžti į prezidento postą, padėjėjas.
Vladimiro Putino karikatūra, kurioje jis vaizduojamas kaip buvęs SSRS lyderis Leonidas Brežnevas
Vladimiro Putino karikatūra, kurioje jis vaizduojamas kaip buvęs SSRS lyderis Leonidas Brežnevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinote, Brežnevas mūsų šalies istorijai nėra minuso ženklas – tai didžiulis pliusas“, – V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė nepriklausomai internetinei televizijai „Dožd“.

D.Peskovas komentavo gausėjančius anekdotus, kuriuose V.Putinas prilyginamas Sovietų Sąjungos lyderiui, daugelio siejamam su ilgu sąstingio laikotarpiu.

V.Putinas, kuris anksčiau buvo Sovietų Sąjungos KGB agentas, vadovavo Rusijai 2000–2008 metais ir išlaikė didelę įtaką dirbdamas premjeru, kai prezidento postą užėmė jo asmeniškai parinktas įpėdinis Dmitrijus Medvedevas.

58 metų V.Putinas pastarąjį dešimtmetį išliko populiariausiu politiku Rusijoje, ir beveik neabejojama, kad jis laimės ateinančiais metais vyksiančius prezidento rinkimus, kurie, pasak kai kurių kritikų, mažai kuo skiriasi nuo karūnavimo.

D.Peskovas, kuris buvo svarbus V.Putino padėjėjas per didžiąją dalį šio politiko karjeros Maskvoje, pripažino, kad jo komanda jautri kritikai.

„Iš tikrųjų Maskvoje dabar galima gana dažnai išgirsti žodžius: „Kodėl jis grįžta?, – sakė D.Peskovas. – Iš tiesų daugelis kalba apie Putino brežnevizaciją, ir tai kalba žmonės, kurie apskritai nieko nežino apie Brežnevą.“

Komunistų partijos pirmasis sekretorius L.Brežnevas, kuris SSRS vadovavo nuo 1964 metų iki pat savo mirties 1982 metais, tapo daugybės anekdotų personažu dėl savo aistros ordinams ir medaliams bei ištikimybės senamadiškam sovietiniam protokolui.

L.Brežnevo valdymas sustingdė pirmuosius laisvės daigus, kurie buvo pasirodę po Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino mirties 1953 metais ir prie šalies vairo stojus Nikitai Chruščiovui.

Jam vadovaujant taip pat prasidėjo katastrofinis ūkio nuosmukis, galiausiai nulėmęs Sovietų Sąjungos žlugimą.

D.Peskovas pripažino, kad L.Brežnevas galbūt per ilgai užsibuvo šalies vadovo poste, tačiau pažymėjo, kad jo epochos pradžioje vykdyta politika padėjo sustiprinti valstybę.

„Jis padėjo ekonomikos, žemės ūkio ir kitų šakų pamatus“, – aiškino premjero atstovas.

„Vėliau atėjo sąstingis. Tačiau sąstingis buvo žymiai trumpesnis“ negu ekonomikos augimo metai vadovaujant L.Brežnevui, pridūrė D.Peskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius