-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stačiatikių patriarchas Kirilas ragina rusus ateiti balsuoti per prezidento rinkimus

Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas patriarchas Kirilas sekmadienį paragino rusus balsuoti per kovo mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus, kurie veikiausiai suteiks mandatą Vladimirui Putinui pratęsti prezidentinę kadenciją.
Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas, patriarchas Kirilas
Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas, patriarchas Kirilas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Raginu visus jus, taip pat ir stačiatikius tikinčiuosius, dalyvauti būsimuose prezidento rinkimuose; tai labai svarbu“, – pareiškė jis per interviu Rusijos valstybinei televizijai stačiatikių Kalėdų proga.

Patriarchas taip pat perspėjo rusus, kad „nedori žmonės ar jėgos gali pasinaudoti skaitmeninėmis technologijomis, kad padarytų nepataisomą žalą mūsų šaliai ir visuomenei“.

Patriarchas Kirilas gyrė V.Putino vaidmenį Sirijoje ir perspėjo apie socialinio sluoksniavimosi pavojus.

Pasak jo, į Sirijos konfliktą įsikišdama 2015 metais Maskva siekė ne tik stabilizuoti padėtį ir neleisti džihadistams paimti valdžią, bet ir apginti krikščionių mažumą.

„Būta ir svarbios idėjos – ginti krikščionių mažumas, – sakė jis. – Rusijos dėka krikščionių genocidas liovėsi“.

Anot jo, jeigu Rusija nebūtų įsikišusi į tą konfliktą, padėtis Sirijoje būtų panaši kaip Irake po Saddamo Husseino valdžios žlugimo ir mirties.

Įtakingasis dvasininkas sakė buvęs Irake, kai Saddamas Husseinas dar valdė; apsilankė ir Mosule ir ten esančiuose krikščionių vienuolynuose.

„Mačiau žmonių pamaldumą, džiaugiausi, kad krikščionių cerkvės taikiai egzistuoja musulmonų aplinkoje, – kalbėjo jis. – Dabar nieko to nebėra. Vienuolynai sugriauti, cerkvės išsprogdintos, 85 proc. krikščionių arba žuvę arba išvaryti. Tai galėjo atsitikti ir Sirijoje.“

„Manau, kad Rusija savita didele dalimi tuo, kad, nors tai ir atnešdavo problemų šaliai, jos savitumas yra tas, kad Rusija yra sąžininga“, – sakė patriarchas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius