Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stanislavo Markelovo ir Anastasijos Baburovos paminėjimo akcija Maskvoje baigėsi tylos minute

Maskvos centre surengta akcija paminėti 2009 metais nužudytus liberalaus dienraščio „Novaja gazeta“ korespondentę Anastasiją Baburovą ir advokatą Stanislavą Markelovą baigėsi tylos minute.
Eitynės nuo Nikitos bulvaro, žmonės laiko Stanislavo Markelovo ir Anastasios Baburovos portretus
Eitynės nuo Nikitos bulvaro, žmonės laiko Stanislavo Markelovo ir Anastasijos Baburovos portretus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Eitynės Maskva

Eitynės ir mitingas ketvirtadienį vakare, pasak „Interfax“ reporterio, baigėsi be incidentų.

Į eitynes nuo Nikitos bulvaro susirinko apie 300 žmonių, kurie laikė A.Baburovos ir S.Markelovo portretus, skandavo šūkius: „Ne fašizmui“ ir „Kol mes vieningi, tol nenugalimi“; jie ėjo Tverės bulvaro link.

Visą akcijos dalyvių maršrutą stebėjo OMON'as ir vidaus kariuomenės kariai.

Prie akcijos dalyvių prisijungė opozicionieriai Sergejus Udalcovas ir Borisas Nemcovas, taip pat partijos „Jabloko“ lyderis Seregejus Mitrochinas.

Eitynės baigėsi Novopuškinskajos skvere, kur įvyko mitingas.

„Akcija rengiama siekiant pagerbti teisių gynėjo, advokato Stanislavo Markelovo, žurnalistės Anastasijos Baburovos ir kitų ideologinio ir politinio teroro aukų atminimą“, – sakoma „Sausio 19-osios komiteto“ pranešime, kurį „Interfax“ gavo renginio išvakarėse.

Taip pat šia akcija protestuojama „prieš politinius ir ideologiškai motyvuotus nužudymus, rasizmo apraiškas, nacionalinę ir religinę nesantaiką, prieš šovinizmo ir ksenofobijos naudojimą politikoje ir visuomeniniame gyvenime, taip pat raginama kovoti su ksenofobija, rasine ir nacionaline nesantaika Rusijos Federacijoje“.

Organizatoriai akciją suderino su merija.

Advokatas S.Markelovas ir liberalaus dienraščio „Novaja gazeta“ žurnalistė Anastasija Baburova buvo nušauti 2009 metų sausio 19 dieną šalia metropoliteno stoties „Kropotkinskaja“.

Praėjusių metų gegužės 6 dieną Maskvos teismas skyrė Nikitai Tichonovui įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už advokato S.Markelovo ir A.Baburovos nužudymą. Jo draugei Jevgenijai Chasis teismas skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad prisidėjo prie advokato žmogžudystės.

Peterburge ketvirtadienio vakarą į antifašistų akciją Sacharovo aikštėje susirinko apie 70 žmonių, pranešė miesto policijos atstovas.

„Akcija vyko be visuomeninės rimties pažeidimų. Iš viso joje dalyvavo 70 žmonių“, – pranešė policija.

Per akciją Peterburgo antifašistai prisiminė draugus, kurie žuvo nuo nacionalistų rankos įvairiuose Rusijos miestuose.

Akcijos dalyviai laikė plakatus, smerkiančius nacionalizmą, taip pat žinomų nacionalistų aukų nuotraukas: A.Baburovos, S.Markelovo, Timūro Kačeravos ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius