Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebėtojai: per koalicijos antskrydžius Sirijoje žuvo 3300 civilių

Per Jungtinių Valstijų vadovaujamos koalicijos antskrydžius prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ Sirijoje per pastaruosius ketverius metus žuvo 3300 civilių, sekmadienį pranešė stebėtojai.
Raka
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo ruožtu Vašingtono vadovaujamas aljansas teigia, kad Sirijoje ir kaimyniniame Irake kartu žuvo tik kiek mažiau nei tūkstantis civilių. Be to, koalicija teigia daranti viską, kad užkirstų kelių civilių aukoms.

Koalicija pradėjo bombarduoti „Islamo valstybės“ taikinius 2014 metų rugpjūtį po to, kai džihadistai perėmė didelių teritorijų dviejose minėtose šalyse kontrolę ir paskelbę apie Islamo „kalifatą“.

2014 metų rugsėjo 23 d. koalicija antskrydžius pratęsė.

Londone įsikūrusi stebėtojų grupė Sirijos žmogaus teisių observatorija sekmadienį paskelbė, kad nuo tada Sirijoje per antskrydžius žuvo 3331 civilis. Ši organizacija remiasi savo šaltinių Sirijoje tinklu ir stebi skrydžių informaciją, todėl fiksuoja, kokie lėktuvai ir amunicija buvo panaudoti, kad nustatytų, kas įvykdė antskrydžius.

„Tarp žuvusiųjų buvo 826 vaikai ir 615 moterį“, – sakė organizacijos vadovas Rami Abdelis Rahmanas.

Koalicija teigia daranti viską, ką gali, kad būtų išvengta civilių aukų. Praėjusį mėnesį paskelbtoje savo ataskaitoje koalicija skelbia, kad iki šių metų liepos 30 d. netyčia buvo nužudytas 1061 civilis.

Iš viso nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metais žuvo daugiau nei 360 tūkst. žmonių, iš kurių beveik trečdalis buvo civiliai, skelbia minėta stebėtojų grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius