Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebėtojai praneša apie mūšius Sirijoje tarp JAV remiamų pajėgų ir IS

Stebėtojai sekmadienį pranešė apie „aršius mūšius“ tarp Jungtinių Valstijų remiamų pajėgų ir paskutiniais džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais Rytų Sirijoje.
Į Siriją iš Irako atvyko JAV elitinio 75-ojo reindžerių pulko kariai
JAV kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV vadovaujamos koalicijos remiamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) vėlų šeštadienio vakarą pranešė apie pastangas perimti paskutinės džihadistų kuopelės kontroliuojamą teritoriją netoli Irako sienos. Tokių veiksmų buvo imtasi po daugiau nei savaitės pertraukos, kurios metu civiliams buvo leista išvykti.

Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) praneša apie sekmadienio rytą vykusius aršius mūšius, koalicijos lėktuvams ir artilerijai bombarduojant džihadistų pozicijas.

„Mūšis tebevyksta. Šį rytą vyko aršūs mūšiai, sproginėjo minos“, – sakė Londone įsikūrusios stebėtojų organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas.

SDF karinę kampaniją, kurios tikslas išstumti IS kovotojus iš rytinės Deir Ezoro provincijos, pradėjo rugsėjį. Nuo tada kurdų vadovaujamas aljansas džihadistų kontroliuojamą teritoriją sumažino iki vos keturių kvadratinių kilometrų prie rytinio Eufrato kranto.

Skaičiuojama, kad čia vis dar gali būti iki 600 džihadistų, tarp kurių daugiausia yra užsieniečių, sakė SDF atstovas Mustafa Bali.

Gruodį suintensyvėjus kariniams veiksmams, daugiau nei 37 tūkst. žmonių, daugiausia džihadistų kovotojų žmonos ir vaikai, pabėgo į SDF kontroliuojamas dykumos teritorijas, nurodo SOHR. Stebėtojai sakė, kad tarp pabėgusių žmonių buvo ir maždaug 3 200 įtariamų džihadistų.

Savo galios piko metu džihadistai kontroliavo didžiulę teritoriją Sirijoje ir Irake, kuri maždaug prilygo Didžiosios Britanijos teritorijai. Tačiau abiejų šalių karinės kampanijos nuo tada atsikovojo didžiąją dalį savo teritorijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius