-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stebuklas Lenkijoje: tik su pižama 7 laipsnių šaltyje užmigęs 2 metų berniukas liko gyvas

Pietų Lenkijoje močiutės prižiūrimas berniukas Adaś (2,5) naktį per miegus nepastebėtas išėjo į lauką ir netoli upės, pargriuvęs veidu į lapus, užmigo. Galima būtų sakyti, kad po to „mirtinai sušalo“. Tačiau medikams pavyko vaiką prikelti antram gyvenimui. Krokuvos ligoninės kardiologijos skyriaus vedėjas profesorius Januszas Skalskis šį įvykį komentuoja taip: „Įvyko stebuklas! Niekas nesitikėjo, kad vaikas atsigaus“.
Krokuvos vaikų ligoninėje iš mirusių prikeltas 2,5 metų berniukas
Krokuvos vaikų ligoninėje iš mirusių prikeltas 2,5 metų berniukas / Stopkadras
Temos: 2 Pižama Šaltis

Pietų Lenkijoje šaltą gruodžio 1-osios naktį (buvo 7 laipsniai šalčio) per miegus į lauką išėjęs vien pižamą vilkėjęs 2,5 metų berniukas pargriuvo veidu į lapus ir liko gulėti. Jo kūno temperatūra nuo 3 val. nakties iki ryto atšalo iki 12 laipsnių, širdis vos plakė, vaikas paniro į komą.

Medikai ligoninėje atgaivino

Laimei, šis incidentas baigėsi fantastiškai gerai: Krokuvos ligoninėje berniukas atmerkė akis, suteikdamas palūžusiems tėvams vilties.

Stebuklingą berniuko atsigavimą lėmė daugybė aplinkybių: gera vaiko sveikata, profesionalūs jį radusių policijos pareigūnų veiksmai...

Praėjus vos kelioms dienoms po nelaimės, berniukas jau pradėjo gerti arbatą, nors ir nedrąsiai, bet bandė žaisti, suprato profesoriaus Januszo Skalskio nurodymus. O svarbiausia, kad jis jau pats kvėpuoja, be pagalbinės aparatūros.

„Dėl hipotermijos (staigaus kūno atšalimo), berniukas jau buvo viena koja žengęs į kitą pasaulį. Tai – unikalus atvejis pasaulyje. Gydymo procesas bus ilgas, niekas negali prognozuoti, kokių pasekmių gali turėti šis incidentas. Tačiau svarbiausia, kad šiandien mes matome: Adaś gyvas“, – sakė profesorius.

Jis pabrėžė, kad tokį stebuklingą berniuko atsigavimą lėmė daugybė aplinkybių: gera vaiko sveikata, profesionalūs jį radusių policijos pareigūnų veiksmai (iškart buvo bandomas šildyti ir gaivinamas) ir didelė sėkmė.

FILMUOTĄ SIUŽETĄ žiūrėkite čia.

Nuotraukų galerija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius