Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 30 /21:41

Stevenas Mnuchinas: JAV skelbs sankcijas Rusijai „artimiausioje ateityje“

Jungtinės Valstijos skelbs naujas sankcijas Rusijai „artimiausioje ateityje“, pareiškė antradienį JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.
Stevenas Mnuchinas
Stevenas Mnuchinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Artimiausioje ateityje jūs pamatysite papildomas sankcijas, – sakė jis teikdamas parodymus Senate. – Per kelis ateinančius mėnesius, gal net kitą mėnesį; norėčiau išsireikšti atsargiai, skelbdamas tokį pareiškimą“.

Perspėjimas buvo paskelbtas antradienį padidėjus įtampai tarp Maskvos ir Vašingtono dėl galimų baudžiamųjų priemonių Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausybei, už jos kišimąsi į JAV 2016 metų prezidento rinkimus.

Donaldo Trumpo administracija pirmadienį atsisakė imtis naujų žingsnių prieš Maskvą. Vietoje to Iždo departamentas viešai įvardijo 114 Rusijos pareigūnų ir 96 verslo lyderius, kuriems gali būti taikomos sankcijos.

JAV valstybės departamentas nustebino stebėtojus pareikšdamas, kad šiuo metu nebūtina įvesti naujų sankcijų pagal pernai priimtą atitinkamą įstatymą, nes jis jau ir taip veikia kaip atgrasomoji priemonė.

Tačiau S. Mnuchinas Senate sakė, kad naujų sankcijų bus ir kad jos „bus pagrįstos dideliu žvalgybininkų bendruomenės nuveiktu darbu“.

„Mes neatsisakėme ir neatidėjome“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius