Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stingdančio Alepo košmaro veidas – iš griuvėsių ištrauktas penkiametis

Nė žodžio neištariantis ir šokiruotas mažas berniukas, išgelbėtas po antskrydžių Alepe, sukrėtė pasaulį. Sužeistas mažylis stiklinėmis akimis priminė, kad žuvusieji ir sužeistieji per karą Sirijoje – ne tik statistika.
Sužeistas penkiametis Alepe
Sužeistas penkiametis Alepe / „Scanpix“ nuotr.

Omrano Daqneesho basos kojos vos siekia kėdės kraštą, kai jis vienas sėdi greitosios pagalbos automobilyje, rašo „The Telegraph“. Penkiamečio akys – sustingę dėl patirto šoko. Atrodo, kad jis net nesupranta, jog jam iš žaizdų galvoje teka kraujas.

Vos kelerių metų amžiaus siras – vienas iš penkių vaikų, kurie buvo sužeisti per Rusijos arba Basharo al Assado režimo surengtą antskrydį Alepo rajone, kurį kontroliuoja sukilėliai. Smūgiai iš oro buvo suduoti trečiadienio vakare. Per juos taip pat buvo sužeista viena moteris ir du jauni vyrai.

Vaizdo medžiagoje iš įvykio vietos matyti, kaip gelbėtojai iš namo griuvėsių ištraukia O.Daqneeshą ir pasodina jį greitosios pagalbos automobilio gale.

„Scanpix“ nuotr./Sužeistas penkiametis Alepe
„Scanpix“ nuotr./Sužeistas penkiametis Alepe

Sužeistas berniukas sėdi tylus. Vieną akimirką jis pakelia kairę ranką prie veido, perbraukia plaukus ir veidą. Tuomet pasižiūri į rankos delną, kraują ir dulkes nusivalo jį į kėdę. Ir toliau neištaria nė žodžio.

VIDEO: Iš griuvėsių Alepe ištrauktas berniukas nepratarė nė žodžio

Šie vaizdai bemat išplito internete – nuotraukomis ir vaizdo įrašu dalijasi tūkstančiai socialinių tinklų vartotojų, jie atsidūrė naujienų portalų aukščiausiose pozicijose.

Berniukas buvo nugabentas į ligoninę (kuri taip pat yra ne kartą apgriauta per antskrydžius). Medikai sutvarkė žaizdas jo galvoje, nuprausė, vėliau išleido namo.

Medikų teigimu, trečiadienį į tą ligoninę iš viso buvo atvežta dar 12 vaikų iki 15 metų amžiaus.

Alepas yra bombarduojamas jau ne vienerius metus, bet pastarosiomis savaitėmis atakos jame suintensyvėjo – sukilėliai ir džihadistai pralaužė režimo pajėgų blokadą, kuri buvo atkirtusi dalį miesto.

Rusijos ir Sirijos valdžios oro pajėgos surengė atsaką į tai – pradėjo intensyvius antskrydžius, kuriais siekia uždaryti siaurą koridorių, jungiantį apsuptą rytinę Alepo dalį su likusiu miestu.

„Scanpix“ nuotr./Sužeistas penkiametis Alepe
„Scanpix“ nuotr./Sužeistas penkiametis Alepe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius