Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stingdantis šaltis Bulgarijoje nusinešė keturias gyvybes

Šalčio banga, apėmusi dalį Vidurio ir Rytų Europos, per kelias pastarąsias dienas Bulgarijoje nusinešė keturių žmonių gyvybes, o trečiadienis buvo šalčiausia šių metų diena Maskvoje.
Sniegas Bukarešte
Sniegas Bukarešte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Šaltis Rusija

Bulgarijos rytinėje dalyje dėl smarkaus snygio ir vėjo dešimtys gyvenviečių liko be elektros ir vandens tiekimo.

Vienas 76 metų vyras mirė įklimpęs sniego pusnyje Poveto kaime netoli sienos su Turkija. Trys kiti vyrai žuvo kitose rytinėse gyvenvietėse per incidentus, susijusius su ekstremaliais orais per pastarąsias dvi dienas. Daugelis kelių buvo neišvažiuojami, o gelbėtojų brigados stengėsi pristatyti maisto produktų į atokias vietoves.

Dėl ledo ir sniego Kroatijos pajūrio mieste Šibenike teko uždaryti mokyklas. Taip pat daug prisnigo kaimyninėje Juodkalnijoje, kur sutriko eismas keliuose.

Šimtai mokyklų lieka uždarytos; dėl smarkaus vėjo neveikia ir Varnos uostas Juodojoje jūroje.

Rytinėje Adrijos jūros pakrantėje, įskaitant Kroatiją, prisnigo, nors šiam regionui būdingas švelnus Viduržemio klimatas.

Dėl ledo ir sniego Kroatijos pajūrio mieste Šibenike teko uždaryti mokyklas. Taip pat daug prisnigo kaimyninėje Juodkalnijoje, kur sutriko eismas keliuose.

Maskvoje termometrai trečiadienį rodė minus 22, o Rusijos sostinės apylinkėse – minus 31 laipsnius Celsijaus, kol kas žemiausią temperatūrą tame regione šiais metais.

Pastarosiomis dienomis taip pat gausiai prisnigo Rumunijoje. Daug kur šalyje teko uždaryti mokyklas; sutriko susisiekimas keliais ir geležinkeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius