Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strasbūro teismas: Rusija pažeidė naftos bendrovės „Jukos“ teises

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) nutarė, kad Rusijos vyriausybė pažeidė naftos bendrovės „Jukos“ teises, tačiau nurodė nesantis pasiruošęs priimti nutarties dėl šios įmonės reikalavimo kompensuoti beveik 100 mlrd. dolerių žalą.
„Jukos“
„Jukos“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Prancūzijos mieste Strasbūre veikiantis teismas antradienį paskelbtoje nutartyje nurodė, kad Rusijos valdžios institucijos nesąžiningai paskyrė bausmę „Jukos“ už mokesčių taisyklių pažeidimus ir nesuteikė bendrovei laiko, kad ji spėtų pasiruošti teisinei gynybai.

„Jukos“ siekia, kad jai būtų priteista 98 mlrd. JAV dolerių kompensacija. Šis ieškinys yra didžiausias per 50 metų gyvuojančio EŽTT istoriją.

„Jukos“ buvo likviduota Rusijos institucijų 2003 metais, kai buvo suimtas šios bendrovės vadovas Michailas Chodorkovskis.

Jo šalininkai teigia, jog šis žingsnis buvo sąmoningas mėginimas susidoroti su žmogumi, kuris laikytas keliančiu grėsmę tuomečio Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius