Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stringa Pietų srauto dujotiekio projektas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Rusija šiuo metu negali tęsti dujotiekio „South Stream“ (Pietų srautas), tieksiančio dujas Europai, statybos, nes Bulgarija blokuoja povandeninės atkarpos tiesimo darbus.
„South Stream“ („Pietų srauto“) dujotiekis
„South Stream“ („Pietų srauto“) dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Atsižvelgdami į Europos Komisijos poziciją, kuri neskatina šio projekto realizavimo, atsižvelgdami į tai, kad mes tik visai neseniai gavome leidimą iš atitinkamų Nyderlandų žinybų, tiesa, teigiamą sprendimą, bet atsižvelgdami į tai, kad mes lig šiol negavome leidimo iš Bulgarijos, mes manome, kad Rusija tokiomis sąlygomis negali tęsti šio projekto realizavimo“, – sakė V.Putinas per bendrą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu spaudos konferenciją pirmadienį.

„Mes negalime pradėti statybos jūroje, kol neturime leidimo iš Bulgarijos. O pradėti statybą jūroje, priartėti prie Bulgarijos kranto ir sustoti, – tai kvaila. Manau, kad tai suprantama visiems. Todėl esame priversti peržiūrėti mūsų dalyvavimą projekte“, – nurodė Rusijos prezidentas.

V.Putinas dar paskelbė, kad Rusija sutarė padidinti dujų eksportą į Turkija 3 mlrd.kub. metrų ir kad dujų kaina Turkijai bus sumažinta 6 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius