-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentės išžaginimas įžiebė protestus Bangladešo sostinėje

Bangladeše demonstrantai pirmadienį reikalavo skirti mirties bausmes lytiniams nusikaltėliams, vykstant protestams, kuriuos išprovokavo vieno prestižinio universtiteto studentės išžaginimas.
Studentės išžaginimas įžiebė protestus Bangladešo sostinėje
Studentės išžaginimas įžiebė protestus Bangladešo sostinėje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šioje Pietų Azijos valstybėje per pastaruosius metus išžaginimų skaičius išaugo dvigubai, skelbia aktyvistai, o policijos ir teismų sistemos neveiklumas sprendžiant šią problemą kelia visuomenės nepasitenkinimą.

„Išžaginimas yra nedovanotinas nusikaltimas. Bangladeše už išžaginimą skirto nuosprendžio vykdymas yra labai lėtas“, – sakė viena demonstracijos dalyvių Shahela, besimokanti tame pačiame Dakos universitete, kaip ir sekmadienio nusikaltimo auka tapusi 21 metų studentė.

„Norime, kad nusikaltėlių egzekucijos būtų vykdomos greitai, siekiant nuo panašių nusikaltimų atgrasyti kitus“, – sakė ji.

Rankomis susikibę demonstracijos dalyviai žygiavo pagrindinėmis Dakos gatvėmis, stabdydami eismą, ir reikalavo per 24 valandas suimti studentės žagintojus.

„Dirbame, kad juos suimtume“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Sazzaduras Rahmanas.

Pasak pareigūnų, protesto akcijoje dalyvavo maždaug 1,5 tūkst. studentų, tačiau AFP korespondento teigimu, dalyvių buvo dvigubai daugiau.

Sekmadienio nusikaltimo auka važiavo į svečius, kai buvo užpulta ir užkimšta burna nuvežta į nuošalų užkampį Dakos priemiestyje, kur buvo išžaginta.

Vietos žmogaus teisių grupė „Ain O Salish Kendra“ skelbia, kad pernai Bangladeše buvo užregistruota 1413 išžaginimo atvejų – dukart daugiau, nei 2018-aisiais. Kelios dešimtys lytinių nusikaltimų aukų buvo nužudytos, o dešimt po nusikaltimo nusižudė.

Balandžio mėnesį protestus visoje šalyje išprovokavo 19 metų moksleivės nužudymas apliejus ją žibalu po to, kai mergina apkaltino mokyklos direktorių seksualiniu priekabiavimu.

Dėl šio nusikaltimo vėliau buvo nuteista 16 žmonių, įskaitant mokyklos direktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius