-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Klaipėdos verslininku susijęs Afrikos režimas reikalauja grąžinti Šveicarijoje konfiskuotas prabangias mašinas

Jau trims Europos šalims medžiojant Pusiaujo Gvinėjos režimo turtus, ši Afrikos valstybė kyla į kovą su Šveicarija. Režimas reikalauja grąžinti praėjusią savaitę šioje šalyje konfiskuotas prabangias mašinas, priskiriamas Pusiaujo Gvinėjos diktatoriaus sūnui.
Pusiaujo Gvinėjos režimas reikalauja grąžinti Teodoro Obiangui jaunesniajam priskiriamas prabangias mašinas
Pusiaujo Gvinėjos režimas reikalauja grąžinti Teodoro Obiangui jaunesniajam priskiriamas prabangias mašinas / Pusiaujo Gvinėjos vyriausybės, „Scanpix“ / AP nuotr.

11 „Ferrari“, „Bugatti“ ir kitų prabangių markių automobilių praėjusią savaitę sulaikyta Ženevos oro uoste. Šveicarijos teisėsauga tada pranešė, jog turtas konfiskuotas dėl Prancūzijoje vykstančio tyrimo, kurio centre – Teodoro Nguema Obiangas Mangue, Pusiaujo Gvinėjos diktatoriaus Teodoro Obiango sūnus, dažnai įvardijamas ir būsimu sosto paveldėtoju. O taip pat – pareigas einantis šios Afrikos šalies viceprezidentas.

Pusiaujo Gvinėjos režimas šveicarų teisėsaugos operaciją vadina sąmoksu ir reikalauja grąžinti konfiskuotas mašinas, praneša 20min.ch.

„Šie automobiliai nėra Pusiaujo Gvinėjos viceprezidento nuosavybė; jie priklauso Pusiaujo Gvinėjos įmonei. Reikalaujame nedelsiant grąžinti šias mašinas Pusiaujo Gvinėjos įmonei, jų tikrajai savininkei“, – teigiama Pusiaujo Gvinėjos vyriausybės paskelbtame pranešime.

Tiesa, kokia Pusiaujo Gvinėjos įmonė menamai nukentėjo nuo Šveicarijos teisėsaugos veiksmų, režimas nutyli.

Anot pareiškimo, prabangių mašinų konfiskavimas – dalis „tam tikrų Prancūzijos ir Šveicarijos institucijų“ suokalbio prieš „Teodoriuku“ pravardžiuojamą diktatoriaus sūnų ir visą valdančiąją giminę.

„Kaltiname (...) Prancūziją paleidus šmeižikišką žiniasklaidos kampaniją prieš mūsų viceprezidentą, būtent tuo metu, kai Hagos teismo teisėjai turi priimti sprendimą dėl Pusiaujo Gvinėjos skundo prieš Prancūziją. Pusiaujo Gvinėjos vyriausybė taip pat smerkia įvairių Šveicarijos institucijų ir žiniasklaidos priemonių prisidėjimą prie šio sąmokslo“, – teigiama pareiškime.

Prancūzus Afrikos šalies režimas Prancūziją kaltina „neokolonistiniu“ elgesiu ir mėginimu kištis į šalies vidaus reikalus.

Švaistūnišku gyvenimo būdu pagarsėjas Teodoro Obiangas jaunesnysis jau ne kartą nuskambėjo dėl konfiskuotų superautomobilių. Be to, Prancūzijoje identifikuoti jam priskiriami rūmai Paryžiuje, vertinami 25 mln. eurų. Ispanijoje teismo laukia Vladimiras Kokorevas, buvęs sovietų diplomatas, įvardijamas kaip Obiangų klano pinigų plovėjas.

Čia yra ir lietuviškas elementas – 15min su partneriais atliktas tyrimas atskleidė, kad su režimu ir V.Kokorevu glaudžiai susijęs Klaipėdos verslininkas Vladimiras Stefanovas. Jis pats patvirtina senus ryšius su Kokorevų šeima, o taip pat – kad jo verslas Ispanijoje turi problemų dėl V.Kokorevo veiklos tyrimo. V.Stefanovas kategoriškai neigia pažįstantis Obiangų šeimą, jis taip pat tvirtina niekada nedalyvavęs jokiose pinigų plovimo operacijose.

VIDEO: Vladimiro Stefanovo ryšiai su Pusiaujo Gvinėjos režimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius