Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su laivo „Arctic Sea“ dingimu susiję įkalčiai išsiųsti į Rusiją

Maskvos tyrėjų surinkti įrodymai apie komercinio laivo „Arctic Sea“ dingimą išsiųsti į Rusiją, penktadienį pranešė vienas pareigūnas.
„Arctic Sea“
„Arctic Sea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sklando įtarimai, kad sausakrūvis „Arctic Sea“, kuris liepą esą buvo pagrobtas piratų, o rugpjūtį rastas Rusijos karo laivyno, galėjo plukdyti slaptą krovinį, galbūt Iranui skirtus ginklus.

Rusijos tyrėjai anksčiau šią savaitę sakė baigę tikrinti laivą, kuris šiuo metu stovi išmetęs inkarą netoli Ispanijai priklausančių Kanarų salų Las Palmaso uosto, tačiau dar nepaskelbė išsamių tyrimo rezultatų.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ penktadienį citavo vieną karinį ir diplomatinį šaltinį Madride, kuris nurodė, jog laive „Arctic Sea“ rasti įkalčiai buvo pakrauti į vieną Rusijos karo laivyno pagalbinį laivą, kuris šiuo metu plaukia į vieną Rusijos uostą.

„Visi dokumentai, kurie gali nušviesti šį tyrimą, buvo pakrauti į Juodosios jūros laivyno tanklaivį „Iman“, kuris juos nugabens į Novorosijską“, – sakė šaltinis.

Pasak „RIA Novosti“, šis pareigūnas vengė tiesiogiai atsakyti į klausimą, ar tarp rastų įkalčių buvo ginklų arba šaudmenų.

„Visi daiktiniai įrodymai, kuriuos, tyrėjų nuomone, buvo būtina paimti, išsiųsti į Rusiją“, – nurodė naujienų agentūros pašnekovas.

Maskva griežtai neigė pranešimus, kad „Arctic Sea“ plukdė slaptą ginklų krovinį Iranui. Oficialiai šis laivas gabeno iš Suomijos į Alžyrą medienos krovinį, kurio vertė – 1,16 mln. eurų.

Tačiau mįslingas laivo pagrobimas judriame Europos laivybos kelyje, jo suradimui mestos didelės tarptautinės pajėgos ir Maskvos sprendimas sulaikyti į Rusiją grąžintą „Arctic Sea“ įgulą paskatino gandus apie slaptą krovinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius