Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su mokine pabėgęs britų mokytojas Didžiajai Britanijai bus išduotas kitą savaitę

Vedusio su nepilnamete mokine pabėgusio britų mokytojo Jeremy Forresto ekstradicija numatyta ne anksčiau nei pirmadienį, pranešė su byla susipažinęs šaltinis.
Jeremy Forrestas ir Megan Stammers
Jeremy Forrestas ir Megan Stammers / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bordo apeliacinis teismas ketvirtadienį nurodė išduoti Didžiosios Britanijos teisėsaugai 30-metį britą, kuris buvo pabėgęs su savo mokine Megan Stammers ir kuriam gresia kaltinimai dėl nepilnametės pagrobimo.

„Tai kaip tik toks sprendimas, kokio laukėme“, – sakė J.Forresto advokatas Prancūzijoje Danielis Lalanne'as.

Tėvynėje J. Forrestui gresia bent treji metai laisvės atėmimo. Antradienį jis sutiko būti perduotas jį apklausti norintiems britų pareigūnams.

„Dabar, kai Jeremy sutiko būti kaip galima greičiau išduotas atgal į Jungtinę Karalystę, laukiame šios istorijos, visos istorijos paaiškėjimo artimiausiais mėnesiais“, – sakė jo kitas advokatas Philipas Smithas.

„Žinoma, Jeremy labiausiai rūpinasi dėl šio epizodo poveikio visiems su juo susijusiems žmonėms, – sakė advokatas. – Jis daugiau nieko nekomentuos kol vyks teisinis procesas; jis bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais“.

M.Stammers šeštadienį buvo parskraidinta į Britaniją – kitą dieną po to, kai porelė buvo sulaikyta pagrindinėje komercinėje Bordo gatvėje, kai jiedu ėjo į pokalbį dėl darbo.

Mokytojas ir mokinė rugsėjo 20 dieną išplaukė į Prancūziją keltu per Lamanšo sąsiaurį. Paskelbtuose apsaugos vaizdo kamerų nufilmuotuose įrašuose jiedu matomi vaikštinėjantys susikibę rankomis kelte, kuris iš Doverio uosto plaukė į Prancūzijos uostamiestį Kalė.

Moksleivės tėvai nesureikšmino nuogąstavimų, kad jos matematikos mokytojas gali kelti merginai kokį nors pavojų.

Taip pat nebuvo jokių požymių, kad M.Stammers buvo išvežta J.Forresto prieš jos valią.

Pagal Prancūzijos įstatymus 15-metė jau gali turėti lytinių santykių abipusiu sutikimu, nors Britanijoje tokie santykiai leidžiami tik nuo 16 metų.

Mokytojas, kuris yra vienos roko grupės narys ir scenoje vadinamas Jeremy Ayre'u, turi 31 metų žmoną ir savo tinklaraštyje prieš keturis mėnesius buvo užsiminęs apie kilusią „moralinę dilemą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius