Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 03 /16:10

Lietuva Latvijai dovanos 201 tūkst. „Pfizer“ dozių, latviai siūlė keistis vakcinomis

Planuojama, kad Latvija su Lietuva galėtų apsikeisti vakcinomis nuo COVID-19 viruso, latvių žurnalistams teigė sveikatos apsaugos ministras Danielis Pavlutas. Lietuva savo ruožtu tvirtina, kad ketinama skirti Latvijai humanitarinę pagalbą – per 201,2 tūkst. „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.
Latvija, Jelgava
Latvija, Jelgava / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip praneša populiarus latvių žinių portalas diena.lv, atsižvelgiant į lėtą vakcinacijos tempą bei tai, kad iki metų pabaigos prognozuojamas mažesnis „Comirnaty“, gaminamų „Pfizer/BioNTech“, vakcinų pristatymas, galimas šio gamintojų vakcinų trūkumas šalyje.

Gydymo įstaigos Latvijoje šio gamintojo vakcinų pageidauja labiau nei, pavyzdžiui, „Spikevax“ (anksčiau vadintos „Moderna“), kurios šalyje netrūksta.

Kaip praneša diena.lv, susitarta su Lietuva, kad ji paskolins iki 200 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių. Tai leis Latvijai tęsti skiepijimą šia vakcina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pfizer-BioNTech“ gaminama „Comirnaty“ vakcina nuo koronaviruso
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pfizer-BioNTech“ gaminama „Comirnaty“ vakcina nuo koronaviruso

Antradienį Vyriausybės posėdyje ministras minėjo, kad Latvija galėtų apsikeisti vakcinomis į „Vaxzevria“, kurios šalyje mažai paklausios.
Latvijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu kaimyninė šalis turi per 77,2 tūkst. vakcinos „Pfizer / BioNTech“, per 183,9 tūkst. „Spikevax“, 51,3 tūkst. „Janssen“ ir 67,5 tūkst. „Vaxzevria“ dozių.

Latvijoje iki lapkričio 15-osios numatyti griežti apribojimai, kurie susiję su pandemijos valdymu. Tačiau jau dabar aišku, kad kai kurie ribojimai, pavyzdžiui, prekybos centrų darbo laikas, bus ir po lapkričio 15-osios.

Lietuva kiek anksčiau tūkstančius vakcinų dozių padovanojo Taivanui, Vietnamui, Armėnijai, Ukrainai, Moldovai ir Tadžikistanui.

Kaip praneša BNS, Lietuva rengiasi skirti Latvijai humanitarinę pagalbą – per 201,2 tūkst. „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.

Vakcinos iki lapkričio 19 dienos bus skiriamos iš vakcinų, įgytų pagal išankstinę pirkimo sutartį.

„Lietuva ne tik tęsia paramą trečiosioms šalims kovoje su COVID-19 pandemija donuodama vakcinas, bet ir padeda artimiausiai kaimynei. Tik veikdami išvien ir padėdami kuo daugiau žmonių pasaulyje pasiskiepyti, pandemiją įveiksime greičiau“, – sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius