Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su popiežiumi susitikęs „Al Azhar“ imamas žada padėti kovoti su terorizmu

Egipte esančio garsiojo sunitų dvasinės minties centro „al Azhar“ didysis imamas Ahmedas al Tayebas, vienas didžiausių musulmoniško pasaulio religinių autoritetų, antradienį Vatikane susitiko su popiežiumi Pranciškumi ir pažadėjo didesnį bendradarbiavimą kovojant su terorizmu.
Ahmedas al Tayebas ir Popiežius Pranciškus
Ahmedas al Tayebas ir Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Beveik 1,3 mlrd. pasaulio katalikų dvasinis lyderis balandžio mėnesį tapo pirmuoju popiežiumi, apsilankiusiu A.al Tayebo būstinėje Kaire.

Po antradienio susitikimo didysis imamas sakė, kad islamas išgyvena „karą su savimi“, ir akcentavo, kad musulmonai taip pat yra „terorizmo aukos“.

„Tai vėžys, kurio metastazės išplito į įvairias pasaulio vietas“, tad „al Azhar“ – aukščiausia Egipto sunizmo teologijos institucija – „siūlo savo išteklius ir didesnį indėlį į nuolatinį bendradarbiavimą siekiant rasti sprendimus terorizmo“ problemai, sakė jis per susitikimą, kurį organizavo Vatikano oficialiai pripažįstama krikščionių Šv. Egidijaus bendruomenė.

A.al Tayebas taip pat paminėjo anksčiau tą pačią dieną įvykusį susitikimą su popiežiumi ir sakė: „Mes aptarėme kelis pasaulį kankinančius klausimus ir drauge ieškojome ... būdų mažinti neturtingųjų ir nelaimėlių kančias.“

Pasak didžiojo imamo, popiežiaus „širdis sklidina meilės ir troškimo, kad žmonija turėtų naudos iš tarpkultūrinių mainų“.

„Noriu pareikšti savo įsitikinimą, kad būtinas dialogas tarp religijų, tarp išmintingųjų, ir kad kitaip rizikuojame nusiristi atgal į smurto ir tamsos laikus“, – sakė jis.

„Praėjęs amžius matė du pasaulinius karus, kurie pražudė daugiau kaip 70 mln. žmonių, o vėlesnieji (konfliktai) greit parodė, kokie absurdiški jie buvo, ir kad neturėjo būti pralietas nė vienas kraujo lašas“, – sakė A.al Tayebas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius