-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su protestais susidūręs Kolumbijos prezidentas inicijavo nacionalinį dialogą

Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque, tapęs precedento neturinčių antivyriausybinių protestų taikiniu, sekmadienį pradėjo žadėtą nacionalinį dialogą, kuriuo bus siekiama numalšinti visuomenės pyktį.
Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque
Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kolumbija

Vos prieš 18 mėnesių išrinktas konservatorius I.Duque šalyje dabar yra itin nepopuliarus. Sekmadienį 15 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku jis „inicijavo socialinį dialogą“ su merais ir kitais pareigūnais, skelbiama prezidentūros pranešime.

Penktadienį, praėjus dienai po nacionalinių protestų, per kuriuos kilusi smurto banga nusinešė trijų žmonių gyvybes, prezidentas pasiūlė surengti derybas.

Protestuotojai Kolumbijoje, be kita ko, reikalauja kovoti su prekyba narkotikais ir smurtu, įvesti daugiau lankstumo darbo rinkoje bei didinti pensijas.

43 metų I.Duque yra kritikuojamas dėl savo ekonominės, socialinės ir saugumo politikos. Be to, jo administracijai tenka spręsti ir šalyje gyvenančių 1,4 mln. pabėgėlių iš kaimyninės Venesuelos problemą.

Ketvirtadienį Bogotoje ir kituose šalies miestuose įvyko nacionalinis streikas, kuriame dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius