-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Rusijos saugumo tarnybomis siejamas Julijos Skripal sužadėtinis po incidento Solsberyje dingo lyg į vandenį

Julijos Skripal, kuri kartu su savo tėvu Sergejumi buvo apnuodyta nervus paralyžiuojančia medžiaga Anglijos mieste Solsberyje, sužadėtinis dirba organizacijoje, siejamoje su Rusijos saugumo tarnybomis, o dabar, po išpuolio, dingo. Manoma, kad jis slapstosi, rašo „The Times“.
Stepanas Vikejevas
Stepanas Vikejevas / „Twitter“ nuotr.

30-mečio Stepano Vikejevo niekas nematė nuo pat dienos, kai 33-ejų Julija ir jos 66 metų tėvas Sergejus Skripalis, buvęs dvigubas agentas, praėjusį mėnesį buvo apnuodytas medžiaga „Novičiok“ Solsberio mieste.

S.Vikejevas neatsako į J.Skripal, kuri jau paleista iš ligoninės ir dabar yra saugoma policijos, skambučius ir po atakos ištrynė visas savo paskyras socialiniuose tinkluose.

Jungtinė Karalystė tvirtina, kad Skripaliai buvo apnuodyti nurodžius Kremliui. Rusija tokius kaltinimus neigia.

„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai
„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai

Ir pačioje Rusijoje žiniasklaida skelbia, kad S.Vikejevas dirba Modernių saugumo problemų institute Maskvoje. Ši įstaiga siejama su Rusijos saugumo tarnybomis.

Institutui vadovauja S.Vikejevo motina Tatjana. 61-erių moteris 2008 metais buvo apdovanota už nuopelnus Rusijos valstybei.

Esą T.Vikejeva su J.Skripal elgėsi itin šaltai ir negalėjo susitaikyti su tuo, kad jos sūnus draugavo su S.Skripalio dukterimi. S.Skripalį moteris laikanti išdaviku, nes jis perdavė Rusijos valstybės paslapčių Jungtinei Karalystei.

Tiesa, T.Vikejeva vis tiek reguliariai lankydavosi poros bute Maskvoje. Žinoma, prieš J.Skripal kelionę į Jungtinę Karalystę kovo 3 dieną.

Pranešama, kad S.Vikejevas yra baigęs prestižinį Maskvos valstybinį vadybos universitetą, laikomą vienu geriausių Rusijoje.

Be to, skelbiama, kad J.Skripal „puolė į isteriją“, kai suprato, kad S.Vikejevas jai neperskambina. Pora kartu apsigyveno 2013-aisiais, o šiemet sausį trumpam išsinuomojo butą Maskvos vakarinėje dalyje – kol vyksta J.Skripal buto remontas.

Kaimynas „Moskovskij komsomolec“ teigė, kad S.Vikejevas ir J.Skripal visada kruopščiai užrakindavo laiptinės duris – „lyg ko labai bijotų“. Pora paskutinį kartą kartu buvo matyta vasario 26 dieną, kai su draugais šventė S.Vikejevo gimtadienį.

Abu jie, draugų teigimu, domėjosi kompiuteriniais žaidimais, abu kalbėjo ispaniškai. Kaimynai pasakojo, kad pora prie daugiabučio kartu vedžiodavo šunis. Tiesa, Stepano nuo kovo pradžios nebematyti.

„Scanpix“/AP nuotr./Julija Skripal
„Scanpix“/AP nuotr./Julija Skripal

„Arba Stepaną apklausė ir patarė jam nesirodyti viešumoje, arba jis pats slepiasi nuo žurnalistų ir teisėsaugos“, – rašė „Moskovskij komsomolec“.

S.Vikejevo tėvas Vladimiras, kuriam neseniai operuota širdis, gyvena užmiestyje ir, regis, nėra niekaip susijęs su Rusijos saugumiečiais. Dar būdamas sveikas jis renovuodavo cerkves.

Britų spauda savaitgalį kaip tik paskelbė Skripalių apnuodijimu įtariamo vyro vardą. Esą jis – 54 metų buvęs Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnas slapyvardžiu „Gordonas“. Jis neva naudojo išgalvotą Michailo Savickio vardą ir turėjo dar du pseudonimus.

„Daily Mirror“ duomenimis, asmenį, kuris slepiasi po slapyvardžiu „Gordonas“, britų tyrėjai išsiaiškino po penkias valandas trukusios perbėgėlio FSB darbuotojo Boriso Karpičkovo apklausos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius