Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su žymiausiais diktatoriais lyginamas Filipinų lyderis toliau stebina: „Nebijau dėl žmogaus teisių“

Žmogaus teisės netaps kliūtimi Filipinų karui su narkotikais, pareiškė prezidentas Rodrigo Duterte, žadėdamas ignoruoti teisę į sąžiningą teismą ir lygindamas save su liūdnai pagarsėjusiu Ugandos diktatoriumi Idi Aminu.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai išrinktas lyderis naujoje savo tiradoje dar kartą pažadėjo negailestingai žudyti nusikaltėlius ir tvirtino, kad nesiklausys „kraujuojančių širdžių“.

„Aš išeisiu į pensiją turėdamas Idi Amino reputaciją“, – R.Dutertė sakė sekmadienį, turėdamas omenyje velionį Afrikos lyderį, kurio valdymas 1971–1979 metais pasižymėjo didžiulio masto žmogaus teisių pažeidimais ir nusinešė dešimtis, o galbūt tūkstančius žmonių gyvybių.

„Nebijau (nuogąstavimų) dėl žmogaus teisių. Neleisiu, kad mano šalis nueitų šuniui ant uodegos“, – pridūrė R.Duterte, žadėdamas suteikti malonę saugumo pajėgų nariams už bet kokį piktnaudžiavimą.

„Kodėl turėčiau suteikti jums (sąžiningą) teismą? Aš esu prezidentas. Aš nesuteikiu jums (sąžiningo) teismo“, – pareiškė jis.

R.Duterte buvo išrinktas gegužės 9-ąją, kai pažadėjo sutriuškinti nusikalstamumą šalyje, naudodamas tokius pačius smurtinius metodus, kuriuos, anot kritikų, lyderis anksčiau naudojo dirbdamas pietinio Davao miesto meru.

Policija pirmadienį pristatė planus pastatyti prie savo pagrindinės būstinės Maniloje elektroninę švieslentę, kurioje būtų skelbiama, kiek įtariamų narkotikų prekeivių suimta arba „neutralizuota“ – tai yra, nužudyta – per teisėsaugos operacijas.

Ta švieslentė „pateiktų paprastiems žmonėms informacijos apie jų policijos pasiekimus“, naujienų agentūrai sakė policijos vyriausiasis inspektorius ryšiams su visuomene Gilberto Cruzas.

Šis projektas, kuriam žalią šviesą uždegė R.Duterte ir policijos vadovybė, tikriausiai bus įgyvendintas iki rugsėjo, pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius