Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 01 /12:16

Sugedęs italų kruizinis laivas „Costa Allegra“ su daugiau kaip tūkstančiu žmonių pasiekė Seišelių uostą

Sugedęs italų kruizinis laivas su daugiau kaip tūkstančiu keleivių ir įgulos narių ketvirtadienį atplaukė į uostą Seišeliuose – praėjus trims dienoms po gaisro, kuris jį paralyžiavo piratų knibždančiuose vandenyse.
Kruizinis laivas „Costa Allegra“ atplaukia į Seišelių uostą
„Costa Allegra“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Laivas ką tik praplaukė priešais oro uostą, jis jau labai arti... Laivas turėtų atplaukti maždaug 9 val. (7 val. Lietuvos laiku)“, – kiek anksčiau sakė Seišelių prezidentūros atstovė Srdjana Janosevic.

Kruizinį laivą, priklausantį tai pačiai kompanijai kaip ir „Costa Concordia“, kuris praėjusį mėnesį užplaukė ant uolos prie Toskanos krantų,  į Seišelių sostinę Viktoriją tempė prancūzų žvejybinis laivas.

Didžiąją laiko dalį „Costa Allegra“ keleiviai praleido deniuose, alinančiame karštyje, nes po pirmadienio gaisro mašinų skyriuje laivas liko be elektros, oro kondicionavimo ir galimybės naudotis dušais bei tualetais.

Uoste, į kurį jis atplaukė, buvo įrengta pirmosios pagalbos palapinė.

„Silpniausi keleiviai bus išlaipinti pirmiausia, budės greitosios pagalbos automobiliai, bet esame pasirengę ir išskraidinti visus, kuriems reikės skubios medicininės pagalbos“, – sakė kita prezidentūros atstovė Nada Francourt.

Gaisras „Costa Allegra“ mašinų skyriuje netoli generatorių kilo plaukiant iš Madagaskaro. Iš jo laivas išplaukė šeštadienį, o į Seišelius turėjo atplaukti antradienį.

Laive esančios gelbėjimo įgulos per kelias valandas sugebėjo nuslopinti gaisrą, niekas nebuvo sužeistas, tačiau laivas liko dreifuoti ir buvo priverstas pasiųsti nelaimės signalą ir pagalbos prašymą netoliese esantiems laivams. Gaisro priežastis vis dar neaiški.

Seišelių pareigūnai parengė šimtus kambarių viešbučiuose ir rezervavo laivo keleiviams bei įgulos nariams vietas lėktuvuose.

Papildyta 12.15 val. Kruizinio laivo „Costa Allegra“ keleiviai Seišeliuose ketvirtadienį su palengvėjimu palieka laivą, kuris tris dienas išbuvo jūroje be elektros, kol buvo nutemptas į uostą šiame Indijos vandenyno salyne.

Dešimtys pareigūnų atvyko į uostą padėti keleiviams, kurių kai kurie plojo, kai laivas priartėjo prie kranto.

Vienas keleivis italas Mahės uoste televizijai „Sky TG24“ sakė, kad buvo „labai sunku“ būti laive be elektros, tačiau niekas nepanikavo.

Elektra laive dingo po pirmadienio gaisro generatorių salėje, laivui plaukiant iš Madagaskaro į Seišelius. Į šį salyną „Costa Allegra“ atitempė prancūzų žvejybinis laivas.

Kruizų bendrovė atsiuntė dešimtis autobusų, kurie laivo keleivius turi nuvežti arba į oro uostą, arba į viešbučius.

Daugiau kaip tūkstančio laivu plaukusių žmonių išlaipinimas turėtų užtrukti kelias valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius