-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31 /18:21

Sugriuvo dalis Beiruto uosto grūdų talpyklos, smarkiai nukentėjusios per 2020-ųjų sprogimą

Dalis didžiulės Beiruto uosto grūdų talpyklos, smarkiai nukentėjusios per 2020 metais driokstelėjusį sprogimą, sugriuvo sekmadienį po kelias savaites trukusio gaisro.
Sugriuvo dalis Beiruto uosto grūdų talpyklos, smarkiai nukentėjusios per 2020-ųjų sprogimą
Sugriuvo dalis Beiruto uosto grūdų talpyklos, smarkiai nukentėjusios per 2020-ųjų sprogimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libanas Beirutas

Šiaurinis bokštų blokas sugriuvo palikdamas didžiulį dulkių debesį po sprogimą primenančio garso. Kol kas neaišku, ar kas nors buvo sužeistas per šį incidentą, įvykusį kelios dienos iki antrųjų Libano sostinę sukrėtusio katastrofiško sprogimo metinių.

Filmuotoje medžiagoje iš įvykio vietos matyti, kad dalis talpyklos sugriuvo, o nuolaužoms atsitrenkus į žemę pakilo didelis dulkių debesis.

Beiruto uoste daug metų netinkamomis sąlygomis buvo laikoma kone 3 tūkst. tonų amonio nitrato trąšų – itin sprogios medžiagos. 2020-ųjų rugpjūčio 4 dieną trąšos užsidegė ir gaisras sukėlė didžiulį sprogimą, per kurį žuvo daugiau kaip 200 žmonių, per 6 000 buvo sužeisti ir smarkiai nukentėjo ištisi rajonai.

50 metų senumo, 48 metrų aukščio milžiniški grūdų talpyklos bokštai atlaikė sprogimo jėgą ir faktiškai apsaugojo vakarinę Beiruto dalį nuo jo.

Liepos mėnesį šiauriniame bokštų bloke kilo gaisras. Ugniagesiai ir Libano kariai ištisas savaites nesugebėjo užgesinti liepsnų, kilusių dėl likusių grūdų fermentacijos ir aukštos oro temperatūros.

Libano laikinasis ministras pirmininkas šią savaitę perspėjo, kad talpykla gali griūti.

„Šiaurinei bokštų grupei dabar gresia pavojus nugriūti“, – trečiadienį pareiškė Najibas Mikati. Jis pridūrė, kad bokštuose tebėra tūkstančiai tonų kviečių ir kukurūzų.

Jis liepė kariuomenei būti pasiruošusiai ir įspėjo darbininkus, civilinės gynybos narius ir ugniagesius laikytis saugaus atstumo nuo talpyklos bokštų.

Praėjusią savaitę Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbė nurodymus žmonėms, gyvenantiems netoli uosto, evakuotis iš tos teritorijos ir dėvėti kaukes šalia bokštų, jei jie sugriūtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius