Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 26 /16:16

Suimtas trečias Briuselio oro uosto sprogdintojas – jam pareikšti kaltinimai teroristine žmogžudyste

Belgijoje vienas su teroro aktu Briuselio oro uoste ir metropolitene siejamų įtariamųjų yra areštuotas, jam pateiktas kaltinimas teroristine žmogžudyste bei priskiriami kiti nusikaltimai, pranešė šeštadienį federalinė prokuratūra.
Briuselio oro uosto sprogdintojai
Briuselio oro uosto sprogdintojai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jis kaltinamas dalyvavimu teroristinėje grupėje, teroristinėje žmogžudystėje ir dar vienu mėginimu atlikti teroristinę žmogžudystę“, – sakė prokuroras, nurodęs, kad turimas omenyje įtariamaias Faycal Cheffou yra vienas iš šešių, kurie buvo sulaikyti ketvirtadienį per policijos reidus.

Paklaustas naujienų agentūros AFP, ar suimtasis yra trečiasis vyras, kuris vaizdo įraše matomas su skrybėle šalia dviejų oro uoste vėliau susisprogdinusių mirtininkų, šiam tyrimui artimas šaltinis sakė, kad šios informacijos dar negalima patvirtinti.

„Tačiau tai prielaida, kurią nagrinėja tyrėjai“, – šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo, sakė AFP.

Visgi užsienio žiniasklaida skelbia neabejojanti dėl įtariamojo tapatybės.

Belgijos žiniasklaida ne kartą buvo skelbusi, kad skrybėlėtas šviesų paltą vilkintis vyras oro uosto apsaugos kamerų nufilmuotame vaizdo įraše, yra F.Cheffou , bet teismo šaltiniai to dar nepatvirtino.

Jis buvo vienas iš šešių asmenų, suimtų per tris atskirus policijos reidus ketvirtadienio vakarą, yra pirmasis, kuriam bus pateikti kaltinimai dėl antradienį Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje įvykdytų sprogdinimų, per kuriuos žuvo 31 žmogus, sužeista apie 300.

VIDEO: Briuselyje – dar vienas Belgijos policijos reidas

Antrasis įtariamasis – Rabah N. (Raba N.) – yra siejamas su sužlugdytu sąmokslu surengti išpuolį Prancūzijoje; jam pateikti kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje.

Trečiam vyrui buvo pateikti panašūs kaltinimai.

Tuo tarpu vienas įtariamasis, kuris buvo suimtas penktadienį pašautas į koją Scharbeko rajone, liks areštuotas dar parą, kol atliekamas tyrimas.

Anksčiau iš išplatintos nuotraukos, kurioje matomi trys įtariamieji, buvo aišku, kad tamsius rūbus dėvintys yra Broliai Khalidas El-Bakraoui ir Ibrahimas El-Bakraoui. Trečias įtariamasis, kuris dėvėjo baltos spalvos švarką, buvo ieškomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius