Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sujudimas Vašingtone: JAV generalinio prokuroro pavaduotojas R.Rosensteinas tikriausiai bus atleistas

JAV generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas po kritiškų komentarų apie prezidentą Donaldą Trumpą pirmadienį Baltuosiuose rūmuose tikriausiai bus atleistas, pareiškė informuotas naujienų agentūros „Associated Press“ šaltinis, kuris neturėjo įgaliojimų kalbėti oficialiai ir nesutiko skelbti savo pavardės.
Rodas Rosensteinas
Rodas Rosensteinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komentaras pasirodė po penktadienio pranešimų, kad R.Rosensteinas pernai užsiminė apie slaptą prezidento žodžių įrašinėjimą ir iškėlė idėją pasinaudojant JAV konstitucijos 25-ąja pataisa nušalinti D.Trumpą kaip netinkamą eiti prezidento pareigas. Pats R.Rosensteinas šiuos pranešimus neigė.

D.Trumpas dar nenusprendė, ar atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją dėl pranešimų, kad jis esą abejojo prezidento tinkamumu eiti pareigas.

Pirmadienį parodytame interviu televizijos „Fox News“ laidos vedėjui Geraldo Riverai D.Trumpas sakė galvojantis, ką daryti ir ar apskritai ką nors daryti dėl pranešimų apie R.Rosensteino veiksmus.

Laikraštis „The New York Times“ pirmasis pranešė, kad 2017 metais R.Rosensteinas siūlė slapta įrašinėti D.Trumpą ir užsiminė apie jo nušalinimą. D.Trumpas dėl chaoso kaltino savo generalinį prokurorą Jeffą Sessionsą.

„Jį nusamdė Jeffas Sessionsas“, – sakė D. Trumpas interviu, kuris buvo parodytas per ryto laidą „Fox & Friends“. Dėl R.Rosensteino ateities D.Trumpas pasakė taip: „Mes apsispręsime. Tai tikrai labai liūdna istorija.“

R.Rosensteinas savo ruožtu paskelbė porą paneigimų ir tvirtino, kad minėtas „The New York Times“ straipsnis yra netikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius