Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimo schema Prancūzijoje: apsimetėliai gynybos ministro patarėjai iš verslininko išviliojo dešimtis milijonų eurų

Sukčiai, apsimetę Prancūzijos gynybos ministro Jeano-Yves’o Le Driano patarėjais, iš turtingo užsieniečio išviliojo „dešimtis milijonų eurų“, ketvirtadienį pranešė teismo šaltiniai, nurodę, jog pastaruoju metu buvo įvykdyta virtinė panašių nusikaltimų.
Paryžiaus Dievo Motinos katedra
Prancūzijos karys / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Savo aukai – turtingam pramonininkui – sukčiai paskambino pernai gruodį, o vėliau atsiuntė jam laišką, tariamai pasirašytą gynybos ministro J.-Y.Le Driano, sakė šaltiniai naujienų agentūrai AFP.

Sukčiai įtikindavo savo aukas, jog vyksta itin slapta operacija, susijusi su įkaitais, ir skubiai reikia didžiulės sumos pinigų sumokėti už juos išpirką.

Neaišku, kaip jiems pavyko įtikinti šį verslininką atiduoti jiems milijonus eurų. Tačiau ankstesniais panašiais atvejais sukčiai įtikindavo savo aukas, jog vyksta itin slapta operacija, susijusi su įkaitais, ir skubiai reikia didžiulės sumos pinigų sumokėti už juos išpirką.

Aukai būdavo paaiškinama, kad Prancūzija laikosi oficialios politikos nemokėti išpirkų, ir tuomet paprašoma paslapčia valstybės naudai perversti pinigus į sąskaitą kurioje nors mokesčių rojumi laikomoje šalyje.

Gynybos ministerijos duomenimis, per pusantrų metų buvo užfiksuota apie 180 sukčiavimo atvejų, kurių taikiniais tapo Afrikos lyderiai, ambasados ir prancūzų kompanijos, fondai ir nevyriausybinės organizacijos.

Dauguma tokių bandymų baigėsi nesėkme, tačiau kai kurie buvo sėkmingi, sakė šaltinis.

Tyrėjai įtaria, kad tokiu būdu išvilioti pinigus mėgina Izraelio ar Prancūzijos ir Izraelio piliečių nusikalstama grupuotė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius