Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurti bendrą PRG Europoje trukdo pasitikėjimo stygius, mano ekspertas iš Britanijos

Pasitikėjimo stygius tarp kai kurių NATO šalių ir Rusijos trukdo sukurti bendrą priešraketinės gynybos (PRG) sistemą Europoje, mano britų karinis analitikas, buvęs Didžiosios Britanijos sausumos pajėgų vadas ir NATO konsultantas Charlesas Haymanas.
PRG
PRG / BFL nuotr.

„Apskritai tai susiję su pasitikėjimo nebuvimu, suderinamumo techninėmis problemomis ir kai kuriais kitais veiksniais. Juk kai kurios NATO šalys tiesiog nenori kurti bendros su Rusija priešraketinės gynybos. Taip pat dėl to, kad nėra pasitikėjimo“, – sakė jis interviu, išspausdintame laikraštyje „Kommersant“ antradienį.

Pasak jo, Bendros PRG kūrimas suvaidintų teigiamą vaidmenį siekiant užtikrinti saugumą Europoje, Rusijoje ir Jungtinėse Valstijose. Tačiau, pažymėjo ekspertas, Rusija ir NATO turi skirtingus tikslus tarptautinėje arenoje.

„O svarbiausia – nėra šimtaprocentinio pasitikėjimo. Taip, mes pasitikime vienas kitu gerokai daugiau nei prieš 10–20 metų, bet visiško pasitikėjimo nėra. Tuo tarpu bendros PRG sistemos kūrimas numato visišką skaidrumą, veiksmų koordinavimą, technologijų integraciją ir realią prieigą prie strategiškai svarbios ir operatyviniu požiūrių reikšmingos informacijos“, – sakė karinis ekspertas.

Dar vienas kliuvinys yra tai, kad NATO ir Rusijos sistemos nesuderinamos tarpusavyje.

„Techninių suderinamumo problemų tiek daug, kad jos atrodo neįveikiamos. Todėl aš ir nemanau, kad tai – artimiausio laiko klausimas“, – pažymėjo Ch.Haymanas.

Be to, JAV jau pradėjo kurti savo pasaulinės PRG dalis Europoje, vadinasi, sugaišo laiko ir išleido pinigų, sakė ekspertas.

„Ten jau investuota kažkiek pinigų, sudarytos kažkokios darbo sutartys ir taip toliau. Pakeisti visa tai taip pat nelengva ir nepigu“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius