Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 12

Sumaištis Vašingtone: ar generolas spaudžia Ukrainą derėtis su Rusija?

Aukščiausiame Jungtinių Valstijų vyriausybės lygmenyje kilo nesutarimų dėl to, ar spausti Ukrainą siekti karo su Rusija pabaigos diplomatinėmis priemonėmis: vienas įtakingas Amerikos generolas ragina pradėti derybas, o kiti prezidento Joe Bideno patarėjai tvirtina, kad dar per anksti.
JAV prezidentas ir generolai
JAV prezidentas ir generolai / „The New York Times“/Doug Mills nuotr.

Pasak apie diskusijas informuotų pareigūnų, generolas Markas Milley, Jungtinio vadų štabo pirmininkas, vidiniuose susitikimuose pareiškė, kad ukrainiečiai mūšio lauke pasiekė tiek daug, kiek galėjo pagrįstai tikėtis pasiekti prieš prasidedant žiemai, todėl jiems reikėtų pabandyti įtvirtinti savo laimėjimus prie derybų stalo.

Tačiau kiti aukšto rango pareigūnai priešinosi šiai idėjai, tvirtindami, kad nė viena pusė nėra pasirengusi derėtis ir kad bet kokia pauzė kautynėse tik suteiktų Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui galimybę persigrupuoti.

Nors J.Bideno patarėjai mano, kad karas greičiausiai bus išspręstas derybomis, pasak kalbintų pareigūnų, jie padarė išvadą, kad tam tinkamas laikas dar neatėjo ir JAV neturėtų būti vertinamos kaip spaudžiančios ukrainiečius susilaikyti, kol jie turi pagreitį.

Debatai, apie kuriuos interviu davę pareigūnai kalbėjo su sąlyga, kad nebus įvardyti, nes jiems nesuteikta teisė aptarti tokių jautrių svarstymų, pastarosiomis dienomis iškilo į viešumą, kai M.Milley viešai pareiškė komentarus, užsimindamas apie asmeninius savo patarimus.

„Pasinaudokite akimirka“, – siūlė jis trečiadienį sakydamas kalbą Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius