-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sunkiai susirgęs Rusijos opozicijos veikėjas nebus išsiųstas į užsienį

Iškilus Rusijos opozicijos veikėjas, gydomas vienoje Maskvos ligoninėje dėl ūmios ir mįslingos ligos, nebus išvežtas gydyti į užsienį, pranešė gydytojai ir jo artimieji.
Rusijos opozicijos mitingas Maskvoje 2012 metų kovo 5-ąją. Iš kairės į dešinę: Michailas Kasjanovas, Grigorijus Javlinskis, Sergejus Mitrochinas, Vladimiras Kara-Murza jaunesnysis ir Borisas Nemcovas.
Rusijos opozicijos mitingas Maskvoje 2012 metų kovo 5-ąją. Iš kairės į dešinę: Michailas Kasjanovas, Grigorijus Javlinskis, Sergejus Mitrochinas, Vladimiras Kara-Murza jaunesnysis ir Borisas Nemcovas. / Lalekseev/Wikimedia.org nuotr.

Vladimiras Kara-Murza antradienį buvo hospitalizuotas sunkios būklės. Buvo skelbiamos įvairios diagnozės, o gydytojai penktadienį sakė, kad sutriko jo inkstų veiklą. Kol kas šio susirgimo priežastis nebuvo nustatyta.

Po to, kai buvo nunuodytas Kremliaus kritiku tapęs buvęs Rusijos šnipas Aleksandras Litvinenka ir mįslingai mirė keli kiti šalies opozicijos veikėjai, kai kurie nerimauja, kad V.Kara-Murza galbūt buvo apnuodytas. Šis aktyvistas palaikė glaudžius ryšius su opozicijos lyderiu Borisu Nemcovu, kuris vasarį buvo nušautas Maskvoje, taip pat bendradarbiauja su pilietine organizacija, įkurta buvusio naftos oligarcho Michailo Chodorkovskio, kuris taip pat yra iškilus Kremliaus oponentas.

V.Kara-Murzos žmona Jevgenija ketvirtadienį paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, kad jos vyrui pasireiškia apnuodijimui būdingi simptomai, ragindama išvežti jį gydyti į Europą arba Izraelį.

Tačiau Rusijos naujienų agentūros penktadienį citavo V.Kara-Murzos tėvą ir ligoninės vyriausiąjį gydytoją, kurie sakė, kad pacientas nebus perkeltas į užsienį.

A.Litvinenka, buvęs Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) karininkas, mirė Londone 2006 metais, kai buvo apnuodytas radioaktyviu poloniu. 2000 jis pabėgo į Britaniją, kur parašė knygą, teigiančią, jog slaptieji agentai koordinavo daugiabučių pastatų sprogdinimus Rusijoje. Dėl tų sproginimų buvo oficialiai apkaltinti čečėnų teroristai, todėl tie išpuoliai buvo panaudoti kaip dingstis pradėti antrąjį karą su Čečėnijos separatistais.

2004 metais žurnalistė Ana Politkovskaja pasijuto blogai lėktuve, kai skrido ketindama prisidėti prie tarpininkavimo per Beslano mokyklos įkaitų krizę. Daugelio nuomone, A.Politkovskaja tąsyk irgi buvo apnuodyta. Dar po dvejų metų ši žurnalistė buvo nušauta.

Žurnalistas Jurijus Ščekočichinas, tyręs minėtus daugiabučių sprogdinimus ir numanomą saugumo tarnybų pareigūnų korupciją, irgi mirė nuo nepaaiškinamos ligos 2003 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius