-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkmečiu estai viliojami dirbti į užsienį

Ekonominei situacijai Baltijos šalyse vis blogėjant ir didėjant bedarbystei, Estijoje pasirodo vis daugiau skelbimų, siūlančių įvairų darbą užsienyje.
„Neribokite savęs – jei iki šiol dirbote dažytoju, nebūtinai turite ieškoti tokio paties darbo. Pagalvokite ką mokate dar“, – pataria B.Gruževskis.
Neradus darbo gimtinėje, išeitis gali tapti pasiūlymai iš užsienio. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašo naujienų portalas postimees.ee, Estijoje bedarbystė vis didėja, o laisvų darbo vietų neatsiranda – į naujas darbo vietas išsyk atsiranda didžiulė konkurencija. Kaip parodė personalo paieškos firmos „Starman“ pavyzdys, į vieną darbo veitą pretendavo net 200 žmonių.

Praradę viltį susirasti darbą gimtinėje, estai važiuoja į užsienį. Portaluose „CV Online“ ir „CV Keskus“ – daugybė pasiūlymų darbui užsienyje. Pavyzdžiui, Danijoje yra daugybė pasiūlymų medicinos apsaugos darbuotojams. Kipre didžiulė indų plovėjų, padavėjų paklausa. Panašių pasiūlymų nemažai ir Graikijoje.

Vokietijoje ir Olandijoje laukiami inžinieriai ir turintys patirties kompiuterių srityje žmonės. Kompiuterių specialistų taip pat reikia ir Slovakijai, Čekijai ir Suomijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius