-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija atnaujins finansavimą JT agentūrai palestiniečiams remti

Suomija atnaujins finansavimą Jungtinių Tautų agentūrai palestiniečiams remti (UNRWA), penktadienį pranešė užsienio prekybos ir plėtros ministras Ville Tavio (Vilė Tavijas).
MOHAMMED ABED / AFP
MOHAMMED ABED / AFP

Sausį Suomija sustabdė metinį 5 mln. eurų finansavimą, Izraeliui pareiškus įtarimus, kad 12 iš 30 tūkst. JT agentūros darbuotojų dalyvavo spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtame išpuolyje Izraelio teritorijoje, per kurį žuvo apie 1 160 žmonių.

Apie 15 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Japoniją ir Jungtines Valstijas, po šių kaltinimų sustabdė finansavimą.

Ketvirtadienį JAV įstatymų leidėjai ėmėsi veiksmų, kad būtų uždrausta toliau finansuoti UNRWA, kurią Izraelis bando susieti su „Hamas“.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija jau buvo sustabdžiusi finansavimą UNRWA po to, kai Izraelis pareiškė, kad keliolika jos darbuotojų dalyvavo spalio 7 dienos išpuolyje.

Australija, Kanada ir Švedija, kurios buvo tarp valstybių pristabdžiusių finansavimą, šio mėnesio pradžioje paskelbė atnaujinančios pagalbą.

„Geresnis UNRWA rizikos valdymas, tai yra, netinkamo elgesio prevencija ir atidžios stebėsenos inicijavimas, šiuo metu mums suteikia pakankamai garantijų, kad parama būtų atnaujinta“, – pareiškime teigė V. Tavio.

Anot ministro, dešimt procentų Suomijos lėšų bus skirta rizikos valdymui.

Izraelio vykdomas Gazos Ruožo bombardavimas nuo „Hamas“ išpuolio spalį nusinešė beveik 32 tūkst. žmonių gyvybių, praneša „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

UNRWA yra didžiausia pagalbos organizacija Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius