-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija kitų metų pradžioje pradės statyti tvorą pasienyje su Rusija

Suomijoje tvyrant nerimui dėl besikeičiančios saugumo aplinkos Europoje, šalies pasienyje su Rusija planuojamos spygliuotos vielos tvoros statyba bus pradėta kitų metų pradžioje, penktadienį pareiškė Suomijos pasienio apsaugos tarnybos pareigūnai.
Kalėjimo tvora
Tvora / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 NATO Suomija Rusija

Pradinis tvoros 3 kilometrų ilgio segmentas bus įrengtas sienos kirtimo punkte rytiniame Imatros mieste iki 2023 metų vasaros. Tęsiant statybą, galiausiai bus įrengta iki 200 km bendro ilgio užtvara.

Suomija turi daugiau kaip 1,3 tūkst. km ilgio bendrą sieną su Rusija.

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin spalį sakė, kad įstatymų leidėjai yra pasiekę sutarimą dėl tvoros įrengimo siekiant užtverti tam tikras sienos su Rusija dalis. Tvoros statyba, apytikriais vertinimais, kainuotų apie 380 mln. eurų, o projektas būtų užbaigtas iki 2026 metų.

Pasak S.Marin, pagrindinis tvoros tikslas būtų padėti pasieniečiams stebėti pasienį ir užkirsti kelią galimai didelio masto neteisėtai migracijai.

Jos vadovaujama vyriausybė nėra viešai sakiusi, kad tvora statoma dėl Rusijos karo Ukrainoje ar Suomijos sprendimo įstoti į NATO. Tačiau Helsinkis yra susirūpinęs dėl įvykių Rusijoje ir Ukrainoje, taip pat dėl Maskvos grasinimų imtis atsakomųjų veiksmų, jei Suomija prisijungtų prie karinio aljanso.

Naujoji tvora neapimtų visos sienos, kurios didžioji dalis driekiasi miškingoje teritorijoje, nutolusioje nuo gyvenamųjų vietovių. Šiuo metu pasienyje stovi medinės tvorelės, iš esmės skirtos neleisti gyvuliams nuklysti į kitos valstybės teritoriją.

Didžioji dalis planuojamos tvoros būtų įrengta pietryčių Suomijoje, kurioje vyksta intensyviausias judėjimas per sieną su Rusija. Tačiau tvoros segmentų taip pat būtų įrengta šiauriniame Karelijos regione ir Laplandijoje.

Pagal projektą būtų statoma 3 metrų aukščio tvora su spygliuota viela viršuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius