-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija neatmeta galimybės siųsti Vakarų karius į Ukrainą – ministrė

Vakarų šalys neturėtų atmesti idėjos siųsti savo karius į Ukrainą, jei padėtis mūšio lauke toliau blogės, penktadienį interviu leidiniui „Politico“ pareiškė Suomijos užsienio reikalų ministrė Elina Valtonen. 
IMAGO/Markku Ulander / IMAGO/Lehtikuva
IMAGO/Markku Ulander / IMAGO/Lehtikuva

„Svarbu, kad neatmestume visko ilgalaikėje perspektyvoje, nes niekada nežinome, kokia rimta taps situacija“, – sakė ministrė, kurią cituoja Lenkijos visuomeninis radijas ir naujienų agentūra PAP.

Visgi Suomija šiuo metu nėra linkusi siųsti savo karių ir net nėra pasirengusi apie tai diskutuoti, pabrėžė E. Valtonen.

Ji teigė, kad šiuo metu svarbiau didinti Vakarų pagalbą Ukrainai, ir pabrėžė, kad „daugelis Europos šalių galėtų padaryti daug daugiau“.

Pastaruoju metu būta nemažai diskusijų apie galimybę siųsti Vakarų karius į Ukrainą, kurios tęsiasi nuo tada, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praėjusį mėnesį pareiškė, kad ši galimybė neturėtų būti visiškai atmetama.

Prancūzų lyderio komentarai sukėlė karštas diskusijas tarp sąjungininkų, o daugelis NATO narių, įskaitant Vokietiją ir JAV, kategoriškai atmetė tokią galimybę.

Po E. Macrono pasiūlymo tuometinis Suomijos prezidentas Sauli Niinisto (Saulis Nynistė) vasario mėnesį pareiškė, kad nepritaria karių siuntimui į Ukrainą.

Nuo to laiko S. Niinisto prezidento poste pakeitė buvęs ministras pirmininkas Alexander'as Stubbas (Aleksandras Stubas), kuris yra tvirtas paramos Ukrainai šalininkas.

Ketvirtadienį Helsinkyje susitikę E. Valtonen ir jos Lenkijos kolega Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis), be kita ko, aptarė ir Rusijos karą prieš Ukrainą.

Pasak Lenkijos užsienio reikalų ministerijos, derybose aptarta tolesnė Vakarų parama Ukrainai, įskaitant „abiejų šalių dalyvavimą teikiant visapusišką pagalbą“ kovojančiai šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius