-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomija po nuotėkių iš „Nord Stream“ stiprina infrastruktūros saugumą

Suomija po įtariamo sabotažo, lėmusio didelius nuotėkius iš dujotiekių „Nord Stream“ Baltijos jūroje, padidins ypatingos svarbos infrastruktūros saugumą.
„Nord Stream“ dujų nuotekis
„Nord Stream“ dujų nuotekis / „Cover Images“/„Scanpix“ nuotr.

„Visiems valdžios padaliniams davėme įsakymą užtikrinti įvairios ypatingos svarbos infrastruktūros saugumo priemonių parengtį ir stiprinimą“, – ketvirtadienį pareiškė žurnalistams finansų ministrė Annika Saarikko.

Ypatingos svarbos infrastruktūrai priskiriami, be kita ko, elektros tinklai ir vandens tiekimo linijos.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas dujotiekiui „Baltic Connector“ – svarbiam Suomijos pramonės dujų šaltiniui, pareiškė A.Saarikko.

Už dujotiekį atsakinga valstybinė bendrovė „Gasgrid“ padidino savo „parengties lygį“, o „saugumo priemonės buvo sustiprintos“, pridūrė ministrė.

A.Saarikko pažymėjo, kad, esant dabartinei padėčiai, nebuvo gauta jokių pranešimų apie „konkrečias grėsmes“ Suomijai.

„Tačiau šie labai išskirtiniai ir rimti sabotažo veiksmai taip pat suteikia mums pagrindą padidinti savo parengties lygį.“

Kaimyninėje Švedijoje dvi iš trijų šalies atominių elektrinių – Ringhalso ir Forsmarko jėgainės – dėl saugumo padėties nustatė aukštesnį, „padidinto budrumo“, pavojaus lygį.

Trečiosios – Oskashamno – atominės elektrinės atstovė naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad jėgainės vadovybė niekada nekomentuoja saugumo priemonių, kurių imamasi elektrinėje.

Dėl Maskvos paskelbtos mobilizacijos karui Ukrainoje smarkiai išaugus atvykėlių į Suomiją skaičiui, Helsinkis ketvirtadienį taip pat pareiškė, kad nuo penktadienio uždraus įvažiuoti į šalį Rusijos piliečiams, turintiems Šengeno turistines vizas.

Užsienio reikalų ministras Pekka Haavisto pažymėjo, kad mobilizacija Rusijoje, taip pat pastarieji įvykiai Baltijos jūroje turėjo „reikšmingos įtakos“ šiam Helsinkio sprendimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius