-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Suomijoje išpuolį surengęs marokietis tapatinosi su „Islamo valstybe“

Marokietis prieglobsčio ieškotojas, praeitais metais surengęs išpuolį Suomijos pietvakariniame Turku mieste ir sužalojęs peiliu 10 žmonių, iš jų du – mirtinai, uoliai tapatinosi su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), trečiadienį paskelbė policija.
„Islamo valstybės“ vėliava
„Islamo valstybės“ vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinio tyrimų biuro vadovas Olli Toyrasas per spaudos konferenciją sakė, kad 22 metų Abderrahmano Bouanane'o veiksmus didžia dalimi motyvavo neapykanta dėl Vakarų šalių koalicijos vykdytų intensyvių bombardavimų džihadistų kontroliuotame Sirijos mieste Rakoje.

Pasak pareigūno, A.Bouanane'as radikalizavosi likus maždaug trims mėnesiams iki rugpjūčio 18-ąją Turku mieste, esančiame apie 170 km į vakarus nuo Helsinkio, įvykdyto išpuolio. Nors marokietis veikė vienas, jis save laikė IS kovotoju, pažymėjo O.Toyrasas.

Pareigūnas sakė, kad A.Bouanane'as domėjosi Belgijoje ir Prancūzijoje anksčiau įvykdytomis teroro atakomis ir norėjo mirti „dėl kankinystės“.

Anksčiau įtariamojo pateiktas prašymas suteikti prieglobstį Suomijoje buvo atmestas, bet šis sprendimas nelaikomas įvykiu, pastūmėjusiu marokietį įvykdyti ataką.

Per išpuolį Turku centre žuvo dvi suomės, gimusios 1951 ir 1986 metais. Tarp sužeistųjų buvo šešios moterys ir du vyrai. Pastarieji buvo sužaloti, kai bandė sutramdyti užpuoliką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius