Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Supyko dėl „Siemens“ turbinų: Vokietija ragina ES plėsti sankcijas Rusijai

Vokietija ragina Europos Sąjungą išplėsti sankcijas Rusijai dėl kompanijos „Siemens“ gaminamų turbinų pristatymo į aneksuotą Krymą. Siekiama, kad „juodąjį sąrašą“ papildytų daugiausia keturi Rusijos piliečiai ir kompanijos, teigė du „Reuters“ šaltiniai Briuselyje.
„Reuters“ užfiksavo greičiausiai „Siemens“ dujų turbinas Feodosijos uoste Kryme
„Reuters“ užfiksavo greičiausiai „Siemens“ dujų turbinas Feodosijos uoste Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ES šalių narių kompanijoms užsiimti verslu Kryme draudžia nuo 2014 metų, kuomet Rusija atplėšė šį pusiasalį nuo Ukrainos.

Tačiau šiemet iš pradžių „Reuters“ pranešė, o netrukus „Siemens“ patvirtino, kad turi įrodymų, jog keturios šios kompanijos dujų turbinos, kurios privalėjo būti panaudotos projekte Pietų Rusijoje, iš tiesų buvo nelegaliai nugabentos į Krymą.

Vienas diplomatinis šaltinis Briuselyje naujienų agentūrai patvirtino, kad sankcijas dabar norima taikyti Rusjos energetikos minsterijos pareigūnams ir Rusijos kompanijai, atgabenusiai dujų turbinas į Krymą, – valstybės koncerno „Rostech“ įmonei „Technopromeksport“.

Praėjusią savaitę „Siemens“ Maskvos arbitraže jau pateikė ieškinį „Technopromeksport“, kaltindamas ją neteisėtu dujų turbinų nukreipimu į Kryme statomą šiluminę elektrinę. Reikalaujama turbinas grąžinti projektui, kuriam jos ir buvo skirtos.

Be to, „Siemens“ netrukus pranešė stabdantis generuojančios įrangos tiekimą Rusijos valstybės kontroliuojamoms įmonėms, įskaitant „Inter RAO“, „Gazprom energoholding“ ir „RusHidro“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Siemens“
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Siemens“

„Reuters“ žiniomis, Berlynas tikisi, kad skandalą dėl Rusijos melo pristatant „Siemens“ dujų turbinas į Krymą visų 28 ES narių atstovai Briuselyje aptars jau trečiadienį. Kad sankcijos būtų išplėstos, turi pritarti visos Bendrijos narės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius