Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 11 /17:53

Susilpnėjusi Irma kelia rekordinį potvynį Džeksonvilyje

Virš Floridos pirmadienį slenkanti susilpnėjusi audra Irma kelia rekordinį potvynį šios valstijos mieste Džeksonvilyje, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.
Irma užtvindė Džeksonvilį
Irma užtvindė Džeksonvilį / „Scanpix“/AP nuotr.

Pakrantės potvynis jau viršija rekordą, kuris buvo užfiksuotas 1965 metais per uraganą Dorą.

Džeksonvilio šerifo įstaigos pareigūnai perspėjo gyventojus nevažiuoti per stovintį vandenį ir nurodė, kad be potvynio, pavojų kelia išvartyti medžiai bei elektros stulpai.

Irma, kuri sekmadienį Floridą pasiekė kaip ketvirtos kategorijos uraganas, pirmadienį ryte susilpnėjo iki atogrąžų audros.

Floridos gubernatorius Rickas Scottas sakė, kad žalos padaryta visoje valstijoje ir kad vis dar pernelyg pavojinga gyventojams eiti į lauką ar grįžti iš evakuacijos.

Tuo metu Kuboje savaitgalį siautęs uraganas Irma nusinešė mažiausiai dešimties žmonių gyvybes, pirmadienį sakė šalies civilinės saugos tarnyba.

„Apmaudu, tačiau jau pranešta apie 10 žuvusių žmonių“ iš kelių Kubos vietų, taip pat ir Havanos, pranešime skelbia tarnyba.

Irma, kuri sekmadienį Floridą pasiekė kaip ketvirtos kategorijos uraganas, pirmadienį ryte susilpnėjo iki atogrąžų audros.

Pasak Civilinės saugos tarnybos, audros aukų mirties priežastys buvo įvairios: kai kuriuos nutrenkė elektra, kiti skendo, žuvo griūvant pastatams, vieną autobusą užgriuvo balkonas.

Kai kurios aukos nepaisė įsakymo evakuotis, rašoma pranešime.

Havanoje uragano Irmos vėjai siekė 150 kilometrų per val. greitį, dalį sostinės užtvindė rekordinis potvynis, kai kuriose vietose žmonėms siekęs iki pusės juosmens.

Audra „smarkiai“ nuniokojo salos vidurį, kur vėjai siekė iki 256 kilometrų per valandą, skelbia Kubos valstybinė žiniasklaida.

Tarnybos skelbia, kad atsargumo dėlei evakavo daugiau nei milijoną salos gyventojų.

Skindamasis kelią per Karibus, uraganas pasiglemžė mažiausiai 25 žmonių gyvybes.

VIDEO: Uraganas Irma: pasiglemžtos 27 gyvybės bei rekordinė 6,3 mln. žmonių evakuacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius