-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sutiko ir leiboristai: britai dar iki Kalėdų išsirinks naują parlamentą

Jungtinė Karalystė antradienį žengė svarbų žingsnį pirmalaikių rinkimų gruodį link, pagrindinei opozicinei Leiboristų partijai paskelbus, kad ji parems ministro pirmininko Boriso Johnsono planą, nors tiksli rinkimų data dar nepaskirta.
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leiboristų lyderis Jeremy Corbynas pareiškė: „Nuolat kartodavau, kad mes esame pasirengę rinkimams ir mūsų parama priklauso nuo „Brexit' be sutarties galimybės pašalinimo.“

Pasak jo, ES lyderių pirmadienio sprendimas atidėti „Brexit“ iki sausio 31-osios reiškia, kad „ateinantiems trims mėnesiams mūsų sąlyga panaikinti išstojimo be sutarties galimybę yra įvykdyta“.

„Dabar pradėsime ambicingiausią ir radikaliausią kampaniją už realias permainas, kokios mūsų šalis ar nematė“, – sakoma J.Corbyno pareiškime.

Proeuropietiška Liberalų demokratų partija ir Škotijos nacionalistai jau anksčiau paskelbė paremsiantys B.Johnsono vyriausybės iniciatyvą dėl rinkimų.

B.Johnsonas ragino rinkimus sušaukti gruodžio 12 dieną, bet leiboristai ir kitos opozicinės partijos siekia datos, artimesnės gruodžio 9-ajai.

„Tai bus rinkimai gruodį“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Leiboristų partijoje.

Ministras pirmininkas antradienį pateiks įstatymo projektą dėl pirmalaikių rinkimų, kuris artimiausiomis dienomis turėtų būti priimtas parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius