-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbūs Izraelio premjero koalicijos partneriai ragina surengti pirmalaikius rinkimus

Izraelio finansų ministras Moshe Kahlonas ir vidaus reikalų ministras Aryehas Deri, kurie yra svarbūs premjero Benjamino Netanyahu partneriai valdančiojoje koalicijoje, patarė jam surengti pirmalaikius rinkimus, ketvirtadienį pranešė šalies žiniasklaida.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Susiklosčius tokiai padėčiai, Izraelio piliečiams ir ekonomikai geriausia būtų kuo greičiau surengti rinkimus“, – sakė M.Kahlonas, kurį laikraščiui „The Times of Israel“ citavo šaltinis.

Šaltinio duomenimis, finansų ministras tai pareiškė per susitikimą su premjeru. M.Kahlonas vadovauja partijai „Kulanu“, turinčiai 10 vietų parlamente.

Paramą pirmalaikiams rinkimams pareiškė ir kitas B.Netanyahu sąjungininkas koalicijoje – 11 vietų Knesete turinčios ultraortodoksų partijos „Shas“ lyderis A.Deri. Pasak jo, pirmalaikiai rinkimai atitinka valstybės interesus. Politikas mano, kad koalicijos partijų vadovai drauge turėtų paskirti jų datą.

Eiliniai rinkimai Izraelyje turėtų įvykti 2019 metų lapkritį. Šiuo metu vyriausybės koaliciją yra suformavusios partijos „Likud“, „Kulanu“, „HaBayit HaYehudi“ („Žydų namai“), „Shas“ ir „Yahadut HaTora HaMeuhedet“ („Jungtinis Toros judaizmas“).

Nestabili politinė situacija Izraelyje susiklostė gynybos ministrui Avigdorui Liebermanui atsistatydinus dėl B.Netanyahu sprendimo tarpininkaujant Egiptui paskelbti paliaubas su Gazos Ruožo palestiniečiais. A.Liebermano partija „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“) pasitraukė iš koalicijos, todėl ministrui pirmininkui parlamente liko vos vienos vietos dauguma.

Tuo tarpu partija „HaBayit HaYehudi“ pareiškė, kad taip pat yra pasirengusi pasitraukti iš koalicijos, jei dabartinis švietimo ministras Naftali Bennettas nepakeis A.Liebermano gynybos ministro poste. Tikimasi, kad B.Netanyahu sprendimą dėl jo kandidatūros paskelbs vėliau ketvirtadienį.

Izraelio televizijos apklausa, kurios rezultatus paskelbė laikraštis „Haaretz“, parodė, kad 74 proc. izraeliečių yra nusivylę B.Netanyahu veiksmais dėl Gazos Ruožo. 69 proc. respondentų taip pat išreiškė nepasitenkinimą A.Liebermano darbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius