Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedė Ann–Marie Orler paskirta aukščiausia JT policijos pareigūne

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pirmadienį, kai buvo minima Tarptautinė moters diena, paskyrė prityrusią švedų policininkę aukščiausia JT policijos pareigūne.

Ban Ki–moonas žurnalistams sakė, kad Ann–Marie Orler, kuri šiuo metu yra JT taikos palaikymo operacijų departamento patarėjo policijos klausimais pavaduotoja, bus paskirta į aukščiausią policijos postą organizacijoje.

„Nuo 2008 metų ji buvo JT patarėjo policijos klausimais pavaduotoja ir vadovavo pasaulinėms pastangoms įtraukti į JT taikos operacijas daugiau moterų policijos pareigūnių“, – sakė generalinis sekretorius.

„Dabar moteris yra aukščiausia Jungtinių Tautų policijos pareigūnė. Tai puikus būdas paminėti Tarptautinę moters dieną“, – pridūrė jis.

A.–M.Orler, turinti daugiau nei dviejų dešimtmečių profesinę patirtį, vadovaus 12 867 policijos pareigūnams iš 90 valstybių, dalyvaujantiems 15–oje taikos palaikymo operacijų įvairiose šalyse.
Anksčiau ji buvo organizacijos „Amnesty International“ generalinė sekretorė Švedijoje, kur taip pat užėmė pietinio Vestmanlando leno policijos komisaro postą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius